Lungimea degetelor iti determina personalitatea! Este concluzia unui studiu condus de Grant Tomkinson, profesor de kineto-fiziologie la Universitatea din Dakota (SUA). Acesta a publicat rezultatele sale in Journal of Early Human Development. Studiul condus de specialist se numeste „Raportul digital 2D:4D si forta musculara la adolescenti”.
Grant Tomkinson, profesor de kineto-fiziologie la Universitatea din Dakota, sustine ca exista o legatura intre lungimea inelarului si aratatorului unei persoane si capacitatile sportive ale acesteia. Adica al doilea deget (2D) si al patrulea deget (4D) sunt un indicator al potentialului muscular la baietii de 12-8 ani.
Mai pe scurt, cu cat inelarul este mai lung decat aratatorul, cu atat esti mai bun la sport. Asta ar putea sa te propulseze pe culmi atletice daca urmezi acest drum.
„Privește-ți degetele. Care dintre ele este mai lung – arătătorul sau inelarul?”, este una din intrebarile din studiul lui Grant Tomkinson. Specialistul sustine ca, de obicei, baietii au inelarul mai lung decat aratatorul. La fete, aratatorul este mai lung decat inelarul sau cele doua degete au o lungime egala.
„Există indicii că lungimea acestor două degete ar putea fi determinată de aportul hormonal din timpul vieții intrauterine, mai precis de testosteron – cu cât mai mult testosteron în dezvoltarea fătului, cu atât mai lung inelarul și deci cu atât mai mic raportul dintre arătător (mic) și inelar (mare).
Testosteronul este un hormon natural care stimulează abilitățile sportive și performanțele atletice. În general, oamenii cu un raport mic între arătător și inelar sunt buni atleți”, sustine Grant Tomkinson, profesor de kineto-fiziologie la Universitatea din Dakota.
Studiul arata ca baietii cu un inelar mai mare decat aratatorul au o forta de apucare mai mare, indiferent de greutatea lor sau varsta. Forta musculara este un indicator important al succesului in sport. Ceea ce inseamna ca acesti baieti sunt atleti iscusiti. „Persoanele cu un inelar lung probabil se bucură și de o sănătate mai bună”, spune Tomkinson.
Evident, acest lucru se aplica si in cazul femeilor. Sunt studii care sustin ca raportul raportul 2D:4D poate da indicii asupra personalitatii unei persoane. Mai exact, gradul de introvertire/extrovertire (vezi foto).
Zhengui Zheng și Martin J. Cohn de la Institutul Howard Hughes, respectiv Departamentul de genetică moleculară și microbiologie al Universității din Florida, sustin ca lungimea degetelor este legata de echilibrul hormonal prenatal. Adica nu nivelul de testosteron din uter determina proportia degetelor.
Ci echilibrul dintre testosteron si estrogen. Acest lucru a fost demonstrat in studii pe soareci. Cand testosteronul este mai diricat decat estrogenul, inelarul este mai lung. Cand estrogenul este mai mare decat testosteronul, inelarul este mai mic decat aratatorul.
Nivelurile hormonale din uter (testosteron si estrogen) sunt diferite din caua geneticii, a mediului sau cum se dezvolta sarcina.