Lucian Mîndruță, primele declarații după ce a fost operat de urgență la coloană: „Mi-e groază”

Publicat: 30 Aug. 2020, 08:59 Vedete
Lucian Mîndruță, primele declarații după ce a fost operat de urgență la coloană: „Mi-e groază”

Lucian Mîndruță a ajuns de urgență la spital, după ce a acuzat dureri groaznice la colana vertebrală. După ce a fost supus unei operații urgente, jurnalistul a oferit primele declarații și a povestit cum se simte acum.

Lucian Mîndruță a fost supus unei operații complicate de îndepărtare a unei hernii de disc, ce a durat peste două ore.

Lucian Mîndruță a ajuns de urgență pe mâna medicilor

Din spusele sale, omul de radio se temea foarte tare că nu va mai putea practica ciclismul, sport foarte îndrăgit de acesta. Odată cu operație reușită, Lucian Mîndruță a sfătuit tinerii să se protejeze pentru a nu ajunge în aceeași situație.

„Ce-mi spun oamenii in spital: ca in ultimele luni au avut o multime de corporatisti tineri, 30-40 de ani, cu hernii capatate in vremea pandemiei. Mai multi decat anul trecut, in mod semnificativ. De vina e sedentarismul, orele multe petrecute pe scaun, dupa care mutat pe alt scaun, dupa care in pat.

Nu realizam, dar am redus cu totii numarul de pasi zilnici, si asta nu e bine. Coloana la 90 de grade nu se simte bine. E presiune mai mare pe anumite vertebre”, a dezvăluit jurnalistul pe Facebook.

Omul de radio a tras un semnal de alarmă și totodată le-a oferit prietenilor virtuali câteva sfaturi pentru ca sănătatea acestora să nu fie pusă în pericol.

„Lipsa de miscare slabeste muschii care sustin coloana si creste presiunea pe discuri. Si dupa aia, la primul efort serios, la prima ridicare de obiect greu, riscati s-o patiti. Deci nu stati pe scaun mai mult de o ora jumatate fara pauza, si aia un pic mai serioasa decat un drum la bucatarie. Mai ales ca vine toamna si se intorc videoconferintele: sa nu vina la pachet cu o conferinta fata in fata cu doctorul de sale!”, a mai explicat Lucian Mîdruță, pe contul său de socializare.

Publicat: 30 Aug. 2020, 08:59 Vedete
Pe aceeași temă