Loredana Groza, show de zile mari pe planșa de scrimă. Acestea sunt imaginile momentului

Publicat: 31 ian. 2023, 12:57 Autor: Dora Bazavan Vedete

Loredana Groza, show de zile mari pe planșa de scrimă. În perioada 28 – 29 ianuarie 2023 a avut loc la București Cupa Riposta, la sabie feminin și masculin, competiție ce face parte din Circuitul European de Cadeți.

Peste 400 de participanți din 21 de țări s-au reunit la Sala Polivalentă ”Ioan Kunst Ghermănescu”, din București. La evenimentul care punctează pentru calificarea sportivilor la Campionatele Europene și Mondiale de Cadeți 2023.

Loredana Groza, show de zile mari pe planșa de scrimă

Printre personalitățile prezente la evenimentul care a avut loc weekendul trecut s-au numarat. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu și Ana Maria Popescu, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană la spadă.

Invitați speciali pentru Finale au fost Loredana și Banda Agurida, trupa Trouble Crew  și Trupa Provincialii, cu Ionut Ungurenu. Dacă anul trecut orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros au făcut spectacol pe planșa de scrimă de la Sala Polivalentă. Weekend-ul ce tocmai a trecut Loredana și Agurida au ținut sala în picioare și au dansat cu toții la unison.

Premiile au fost înmânate de Ana Maria Popescu, multiplă campioană olimpică si mondială

Scrima este unul dintre sporturile de mare tradiție în România, iar Federația Română de Scrimă a devenit, în cei 90 de ani de existență, una dintre federațiile olimpice de top din țara noastră.

Clasamentul Riposta CUP 2023 a aratat asa. Participanți  la categoria individual masculin 232,  locul 1, Pagano Francesco  ITA , locul 2, Cidu Casian ROU, locul 3, Yaman Furkan TUR și Ottaviani Matteo ITA.

La categoria Individual feminin au fost inscrisi 228 de participanti, clasamentul fiind acesta. loc 1 Konya Csenge HUN , loc 2 Covaliu Amalia  ROU , loc 3 Chin Sofia USA și Toth Nadin HUN. Clasamentul pe echipe la Riposta CUP 2023 a fost după cum urmează. Echipe- masculin 44 Echipe participante Loc 1 România loc 2 Franța, loc 3 Turcia. Echipe-feminin 37 Echipe  Loc 1 USA , loc 2 Hungaria, loc 3 Turcia.

La categoria Individual feminin au fost inscrisi 228 de participanti

Clubul Sportiv Riposta, este un club sportiv de scrimă înfiinţat în anul 2008. Care are ca scop atât activitatea sportivă pentru amatori cât şi cea de performanța în domeniul scrimei.

Clubul condus de managerii Sandu Constantin si Lucian Dina doreşte să promoveze scrima în rândurile copiilor, adolescenţilor şi adulţilor, determinându-i să îndrăgească acest nobil sport precum şi ideea de fair-play. Astfel încât tot mai mulţi să-şi dorească să îmbrăţişeze această disciplină sportivă şi să devină campionii de mâine ai scrimei româneşti.

Unul dintre obiectivele clubului este de a oferi copiilor oportunitatea de a crește sănătos şi armonios, pentru a învăţa să devină responsabili şi competitivi. Să-şi folosească eficient timpul liber, pentru a înţelege şi respecta regulile şi valorile unei societăţi libere şi democratice.

Publicat: 31 ian. 2023, 12:57 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă