Locuri incredibile din lume: Cascada de Sange sau Fulgerele Catacombei

Publicat: 10 May. 2017, 11:11 Life
Locuri incredibile din lume: Cascada de Sange sau Fulgerele Catacombei

Lumea in care traim nu inceteaza sa ne surprinda cu ciudateniile ei pe care, uneori, nu le pot intelege nici cei mai invatati oameni care studiaza planeta si fenomenele care se petrec aici. Pamantul ne ofera inca o multime de locuri incredibile si impresionante ale caror mistere le vom deslusi, poate, candva. Unele sunt greu accesibile, altele sunt atractii turistice aglomerate, insa nici una dintre categorii nu ne poate raspunde la intrebari.

Cascada de Sange, Antarctica

Cei mai multi nu vor vedea acest loc cu ochii lor, insa fotografiile sunt suficient de convingatoare. Ghetarul Taylor, o intindere acoperita de gheata si zapada de un alb imaculat, iese din tipar cu o cascada de culoarea sangelui pe care microbiologii o pun pe seama unui lac subteran bogat in fier. Mai mult decat atat, acestia au gasit microorganisme vii la o adancime de 400 m sub gheata, tinute in viata de apa sulfuroasa si bogata in fier.

Dealul Magnetic din Moncton, New Brunswick

Cum e posibil ca un automobil sa urce un deal fara pic de acceleratie? Este o forta magnetica din interiorul Pamantului sau ceva mai fantastic? Inca din 1930, cand fenomenul Dealului Magnetic a fost descoperit, turistii viziteaza acest loc intr-un numar impresionant pentru a se convinge de grozavie.

Surtsey, Islanda

Insula islandeza Surtsey nici nu exista pana in 1963. Aceasta s-a format prin eruptia unui vulcan subacvatic din Insulele Westman, numit Vestmannaeyjar, a carui activitate a incetat in 1967.

Continuarea articolului »

Publicat: 10 May. 2017, 11:11 Life
Pe aceeași temă