Limbajul secret al pilotilor din timpul zborului. Cu siguranta ai auzit aceste cuvinte, dar nu stiai ce semnifica cu adevarat

Publicat: 10 apr. 2017, 19:52 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Limbajul secret al pilotilor din timpul zborului. Cu siguranta ai auzit aceste cuvinte, dar nu stiai ce semnifica cu adevarat

Cei care calatoresc des cu avionul au auzit o sumedenie de minunatii legate de zbor, insa un pilot a decis sa demonteze o parte din miturile care inca continua sa-i sperie pe multi dintre noi.

Pilotul britanic Patrick Smith, autor al cartii Cockpit Confidential, a oferit informatii interesante despre ceea ce presupune munca sa si a dat detalii despre codurille folosite in timpul zborului.

De exemplu, aparatele electronice sunt interzise in timpul decolarilor si aterizarilor pentru ca acestea pot deveni adevarate proiectile cu mare viteza in cazul miscarilor bruste ale aparatului de zbor. Smith sustinme ca daca telefoanele sau ipod-urile nu prezinta un risc prea mare, o tableta sau un laptop trebuie sa stea in spatiul pentru bagaje atunci cand este aprinsa lumina rosie pentru legarea centurii. Iata si alte chestii importante pe care Smith le-a dezvaluit, conform Daily Mail.

Usi la sosire. O instructiune des intalnita la insotitorii de zbor atunci cand avionul se pregateste sa aterizeze. Intentia este de a verifica dezarmarea lamelelor de evacuare de urgenta atasate usilor. Uneori
se mai aude dezarmati usile.

Toate apelurile. O alta expresie comuna a insotitorilor de bord. Aceasta este o solicitare pe care fiecare steward are obligatia sa le spuna prin statie, un fel de conferinta de apel a acestuia inainte de aterizare.

Cabina de pilotaj. Acesta este un cuvant folosit doar pentru postul de conducere al avionului.

Gol de aer. Pilotii vorbesc despre turbulente tranzitorii din timpul zborului.

Rampa. Se refera la aeronava si la vehiculele terestre in zonele de circulatie a celui mai apropiat terminal.

Abordare finala. Pentru piloti, un avion e aproape de aterizare cand segmentul de aterizare al pistei e direct aliniat cu axa centrala a pistei, iar acestea nu necesita manevre suplimentare.

 

Publicat: 10 apr. 2017, 19:52 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă