Legenda Pădurii Horia Baciu. ”Ochii nevăzuți” ai pădurii ”urmăresc” oamenii. De ce e considerată una dintre cele mai misterioase zone din România

Publicat: 27 iul. 2020, 12:22 Autor: Andreea Voicu Life

Legenda Pădurii Horia Baciu. Cu toții am auzit de una dintre cele mai frumoase păduri din România, și anume Pădurea Baciu. Dar oare ce o face atât de specială, în afară de faună și floră?

Pădurea Baciu este considerată o zonă unde au loc foarte multe descărcări ale energiei, un loc unde activitățile paranormale nu ar lipsi – un loc de basm, cunoscut pentru aparițiile de spirite, OZN-uri, dar și alte fenomene misterioase. Se spune că acolo apare mereu o figură a unui om. Oricine intră în frumoasa pădure din Cluj-Napoca simte că este urmărit.

Pădurea Horia Baciu, culmea!, este numită și ”Triunghiul Bermudelor” din România, după ce un cioban și-a pierdut 200 de oi acolo. Flora are, cu adevărat, un plus pentru această denumire, deoarece Pădurea Horia Baciu are copaci în forme bizare, fiind considerați sufletele celor care au fost omorâți în pădure. Se spune că la miezul nopţii o pereche de ochi verzi se deschid şi apare o ceaţă foarte deasă, arată Descoperă.ro.

Legenda Pădurii Horia Baciu. Dar nici activitățile paranormale nu sunt trecută cu vederea, după ce în anii 1960 biologul Alexandru Sift a pozat ceva ce semăna izbitor cu un OZN. De atunci, Pădurea Horia Baciu a intrat în atenția tuturor. Fascicule de lumină, sunete ciudate, forme bizare ale copacilor, totul creează un tabolu ”de groază”.

De asemenea, există și alte zone care, spun oamenii, sunt bântuite

– Hotel Cișmigiu (București): se spune că imobilul e bântuit de fantoma unei eleve care ar fi căzut accidental în 1990 în puțul liftului. După 3 ore de agonie, a murit. Oamenii spun că de acolo s-ar auzi, uneori, țipete.

– Pădurea Radovan (jud. Dolj): o tânără s-a spânzurat acolo și a devenit cunoscută drept legenda ”Miresei de la Radovan”. Uneori, în fața conducătorilor auto ar apărea o mireasă îmbrăcată în alb.

– Dealul Lunganilor (jud. Iași): este bântuit de fantomele ostașilor morți din Primul Război Mondial.

– Palatul Parlamentului (București): Paznicii spun că se aud zgomote, deși nu este nimeni înauntru.

– Foișorul de Foc (București): În fiecare zi de 9, la ora 23:30, s-ar aprinde luminile. Ar fi vorba despre o fantomă a unei soții de pompier.

– Conacul Bellu (Urlați): Se aud zgomote.

-Conacul Zarifopol (Cârligi): Proprietarul s-a sinucis, iar de atunci ar bântui conacul. Noaptea s-ar auzi voci, pași.

– Castelul Banffy (Bonțida): Unele persoane spun că aud voci, iar în poze apar ”entități”.

– Maternitatea veche (Drobeta Turnu Severin): Ar fi bantuita de fantoma Maria, o femeie ce se presupune ca s-a sinucis dupa ce a dat nastere in maternitate unui copil mort.

– Mănăstirea Chiajna (București): se aud clopotele inexistente ale mănăstirii.

– Troița Miresei (Găești): În anul 1936, Margareta Ștefănescu a murit într-un accident de mașină, chiar în ziua nunții sale. De atunci, în dreptul troiței ridicate în memoria ei, au loc multe accidente, în care mor doar tineri necăsătoriți.

Publicat: 27 iul. 2020, 12:22 Autor: Andreea Voicu Life
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă