Supertare! Municipalitatea din Barcelona a dat o lege prin care este permis ca femeile sa faca baie topless in toate piscinele din oras!

Publicat: 09 Aug. 2019, 15:40 Life
Supertare! Municipalitatea din Barcelona a dat o lege prin care este permis ca femeile sa faca baie topless in toate piscinele din oras!

Disputa a inceput dupa ce initial doar in unele dintre piscinele publice din Barcelona femeile aveau voie sa faca topless.

Lege in Barcelona: Toate femeile pot face topless la piscina! Autoritatile din Barcelona au stabilit un regulament pentru toate piscinele publice din oras care prevede ca femeile pot face baie si sta la soare fara sutien.

Initial disputa a ajuns in instanta dupa ce anumite piscine din Barcelona interzicea femeilor sa faca baie sau plaja fara sa poarte sutien. In alte locuri, administrate tot de oras, acest lucru era permis. Un ONG care apara drepturile femeilor a depus o actiune in instanta prin care a cerut sa se analizeze inconsecventa dintre regulile bazinelor publice si al plajelor din Barcelona. La finalul lunii iunie un raport a aratat ca anumite drepturi ale femeilor erau ingradite si chiar interzise in mai multe piscine din oras.

Un purtator de cuvant al municipalitatii a declarat pentru CNN ca nu exista o lege care sa spuna ce pot sa poarte oamenii la piscina si ce nu, dar discriminarea pe baza de sex este interzisa. Purtatorul de cuvant a spus ca topless-ul nu este deloc neobisnuit in al doilea cel mai mare oras din Spania.

Lege in Barcelona: Toate femeile pot face topless la piscina!

Dupa cateva saptamani de dezbateri consiliul municipal al Barcelonei a trimis notificari catre toate strandurile si piscinele publice prin care ii instiinta pe manageri ca este perfect normal si legal ca femeile sa faca baie si sa stea la soare fara sutien. Barcelona este unul dintre cele mai turistice orase din lume si anual vin peste 8 milioane de turisti in orasul spaniol.

Publicat: 09 Aug. 2019, 15:40 Life
Pe aceeași temă