Cand folositi o lamaie, pastrati si coaja. Nu stiti cat e de buna pentru sanatate si in cate feluri o puteti folosi. Cojile lamailor reprezinta o sursa pretioasa de fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic si betacaroten. Asigurati-va ca lamaile sunt 100% organice, crescute bio, fara pesticide sau alte substante chimice. Iata la ce sunt bune:
- pot ajuta la scaderea colesterolului, intrucat contin flavonoizi polifenolici.
- contin limonen si salvestrol Q40, compusi ce au capacitatea de a lupta imptriva celulelor canceroase.
- contribuie la reducerea stresului oxidativ si la eliminarea toxinelor din organism, deoarece contin o cantitate semnifitcativa de bioflavonoide citrice.
- sunt bogate in potasiu, ceea ce ajuta la sanatatea inimii, la mentinerea unei tensiuni arteriale bune.
Mixul de vitamina C si flavonoide ajuta sanatatea sistemului circulator, scade nivelul de colesterol si ajuta la intarirea oaselor.
- sunt pline de calciu si vitamina C, ceea ce le face eficiente pentru prevenirea aparitiei osteoartritei, a poliartritei, a artritei reumatoide, a osteoporozei, dar si fracturilor.
- contin multe fibre si favorizeaza procesul de digestie.
- contin vitamina C, un antioxidant ce ajuta la combaterea racelii si la neutralizarea radicalilor liberi.
- acidul citric continut ajuta la mentinerea sanatatii si a igienei orale.
Sursa: sfatulparintilor.ro.