Cand folositi o lamaie, pastrati si coaja. Nu stiti cat e de buna pentru sanatate si in cate feluri o puteti folosi. Cojile lamailor reprezinta o sursa pretioasa de fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic si betacaroten. Asigurati-va ca lamaile sunt 100% organice, crescute bio, fara pesticide sau alte substante chimice. Iata la ce sunt bune:
pot ajuta la scaderea colesterolului, intrucat contin flavonoizi polifenolici.
contin limonen si salvestrol Q40, compusi ce au capacitatea de a lupta imptriva celulelor canceroase.
contribuie la reducerea stresului oxidativ si la eliminarea toxinelor din organism, deoarece contin o cantitate semnifitcativa de bioflavonoide citrice.
sunt bogate in potasiu, ceea ce ajuta la sanatatea inimii, la mentinerea unei tensiuni arteriale bune.
Mixul de vitamina C si flavonoide ajuta sanatatea sistemului circulator, scade nivelul de colesterol si ajuta la intarirea oaselor.
sunt pline de calciu si vitamina C, ceea ce le face eficiente pentru prevenirea aparitiei osteoartritei, a poliartritei, a artritei reumatoide, a osteoporozei, dar si fracturilor.
contin multe fibre si favorizeaza procesul de digestie.
contin vitamina C, un antioxidant ce ajuta la combaterea racelii si la neutralizarea radicalilor liberi.
acidul citric continut ajuta la mentinerea sanatatii si a igienei orale.