Lămâia, un ajutor de nădejde în combaterea murdăriei! Trucul care îţi poate face viaţa mai uşoară

Publicat: 09 ian. 2024, 10:30 Autor: Hermina Hagianu Life
Lămâia, un ajutor de nădejde în combaterea murdăriei! Trucul care îţi poate face viaţa mai uşoară

Atunci când vine vorba de curăţenie, cu siguranţă ai încercat numeroase soluţii care nu au avut efectul promis. Fie că vorbim de îndepărtarea prafului sau lustruirea pardoselilor, produsele din comerţ nu îşi fac întotdeauna treaba. Din acest motiv, venim în ajutorul tău cu câteva trucuri care ţi-ar putea fi de folos.

Cu ajutorul unui fruct banal, putem curăța o mulțime de locuri din casă. Este vorba despre lămâie! În rândurile de mai jos îţi explicăm în ce moduri o poţi folosi.

Fructul care te poate ajuta la curăţenie!

Potrivit apartmenttherapy.com, există diferite modalități în care poţi folosi lămâile pentru curățenie. Una dintre calitățile care le recomandă este aceea că pot neutraliza mirosul oțetului. Astfel, dacă vrei să foloseşti acest aliment pentru a şterge unele suprafeţe, dar îşi faci griji din cauza mirosului, adaugă puțină lămâie în soluţie, iar problema va dispărea.

Un alt truc ingenios este utilizarea lămâilor pentru a curăța sticla! Fie că vrei să speli ferestrele, sau orice altă suprafață de sticlă, tot ce trebuie să faci este să amesteci o linguriță de oțet și 2 de suc de lămâie, cu o cană de apă îndeajuns de fierbinte! Acest amestec va curăța sticla foarte eficient!

De asemenea, amestecul de oțet și lămâie te va scăpa ușor de petele de grăsime acumulate pe aragaz! Pulverizează aceeaşi soluţie pe suprafaţa murdară, apoi freacp bine şi o să vezi că murdăria dispare cât ai clipi.

„Oţetul şi lămâia pot ţine praful la distanţă. Cel mai bun este oţetul, dar dacă vă deranjează mirosul puteţi folosi lămâie sau puteţi amesteca oţet cu soluţia de curăţat podele. De asemenea oţetul, dar şi lămâia pot fi folosite ca şi degresant pe gresia şi faianţa din bucătărie. Mai exact într-o găleată de 5 litri de apă se poate pune o casă de oţet sau zeama de la 3-4 lămâi. Cu această soluţie de poate spăla apoi pe jos, iar podele vor fi curate cam o săptămână, deoarece oţetul are efect antistatic“, a explicat Mircea Moraru, angajat firmă curăţenie, potrivit adevarul.ro.

 

 

Sursă foto: colaj CIAO

Publicat: 09 ian. 2024, 10:30 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă