Vitalis, un nou complex rezidențial dedicat seniorilor, s-a deschis la Snagov

Publicat: 05 sept. 2022, 13:57 Autor: Camelia General

Vitalis, un nou complex rezidențial dedicat seniorilor, s-a deschis la Snagov.

Investiție de tip greenfield care pleacă de la conceptul “no step”, adică nicio treaptă în circuitul seniorului, complexul Vitalitas este situat în apropierea pădurii Snagov.

Investitorii din spate sunt, potrivit termene.ro, oamenii de afaceri timișoreni Nicolae Gavra și Suru Sorin. Valoarea investiției nu a fost dezvăluită.

Complexul se desfășoară pe o suprafață totală de aproximativ cinci hectare de teren și oferă peste 700 de locuri de cazare în camere duble, single sau apartamente, un parc de 20.000 mp cu lac artificial, bază de recuperare cu sală de kinetoterapie, fizioterapie, piscină de aquaterapie, restaurant cu bucătărie proprie, cafenea, salină, salon de frumusețe, farmacie, clinică medicală cu diverse specialități și cabinet de stomatologie.

În nordul Bucureștiului se află numeroase astfel de centre de îngrijire pentru persoane în vârstă, precum Asertivo, Perla Senior, Casa Siliștea sau Snagov Seniors Residence.

În cazul Asertivo, prețurile încep de la 5.000 de lei/lună pentru cazare în cameră de două persoane și ajung la 9.000 lei/lună pentru cazare individuală. Tarifele includ, pe lângă cazare și masă, monitorizări și tratamente medicale, consiliere psihologică, recoltare analize etc.

Facilitățile dedicate rezidenților

Complexul se adresează rezidenților independenți, semi-dependenți și dependenți, persoanelor cu afecțiuni degenerative și ale bolilor de memorie (Alzheimer, Parkison, demență senilă), dar și seniori care au nevoie de recuperare medicală. Serviciile pot fi de tipul rezidență continuă sau pentru perioade limitate.

Centru Vitalitas dispune de multiple functionalități. Clădirile complexului sunt interconectate, pentru a adresa o paletă largă de necesități – centru de zi pentru rezidentii activi, cladire dedicată seniorilor cu mobilitate redusă, etaj și curte interioară separată dedicate persoanelor cu Alzheimer și afecțiuni de memorie.

În complexul Vitalitas, rezidenții beneficiază de:

 • Sală multifuncțională cu capacitate de 160 de locuri
 • Farmacie operată de MedLife prin PharmaLife
 • Salon de înfrumusețare (coafor,manichiură, pedichiură, cosmetică)
 • Cafenea și terasă
 • Magazin mixt cu produse dedicate seniorilor
 • Salină
 • Capelă multiconfesională
 • Clinică medicală multidisciplinară: cardiologie,  neurologie, endocrinologie, geriatrie, chirurgie plastică, ortopedie, psihologie, psihiatrie
 • Punct de recoltare analize de laborator, în parteneriat cu Synevo
 • Clinică de stomatologie și radiologie dentară
 • Centru de recuperare medicală:

– sala de kinetoterapie și echipamente de recuperare neuromotorie precum bare paralele, scară Brooklyn și cușcă de scripetoterapie Rocher

– echipamente de fizioterapie: Tcare, Shockwave, combină de fizioterapie, echipament de magnetoterapie.

– piscină cu rampă de acces pentru persoane cu mobilitate redusă, dotată cu bandă și bicicletă de apă

 • Spălatorie proprie dotată cu echipamente profesionale
 • Parc cu alei generoase, de jur imprejurul lacului artificial.

Mai multe centre de îngrijire pentru persoane în vârstă, precum Asertivo, Perla Senior, Casa Siliștea sau Snagov Seniors Residence funcționează în nordul Bucureștiului.

Publicat: 05 sept. 2022, 13:57 Autor: Camelia General
Pe aceeași temă