Jessie Baneș, semifinalista Eurovision: ”Lumea nu e oarbă, nici proastă, asa cum ne cred cei din TVR. Este e un concurs corupt!”

Publicat: 12 mai 2022, 18:28 Autor: Maria Apostol Vedete

O imagine extrem de controversată cu reprezentantul României la Eurovision, WRS, surprins în timp ce se săruta cu omologul Israelului, a provocat un val de reacții negative. Una dintre semifinalistele concursului, Jessie Baneș, a devoalat ce se întâmplă cu adevărat în culise și ce ”pârghii” se folosesc pentru ca anumiți artiști, deși neexperimentați, sunt favorizați în această competiție care se pare că nu mai este despre muzică… 

S-a creat deja o tradiție ca în fiecare an Eurovisionul, în faza de selecție sau calificări, să fie bântuit de scandaluri! Și în acest an, reprezentantul ales de juriul TVR, respectiv WRS, fost dansator al Antoniei și al Innei, a făcut multe valuri. Și nu neapărat datorită prestației sale.

Recent, WRS și reprezentantul Israelului au lăsat orice inhibiție la o parte și s-au sărutat! Momentul a generat multe reacții pe internet, iar una dintre semifinalistele selecției de la Eurovision, Jessie Baneș, a fost cea mai vehementă!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by •JESSIE• (@jessiebanes) 

Artista explică clar faptul că nu este homofobă, însă contestă modul în care WRS a ales să se facă remarcat.

Anul acesta văd că repetăm aceeași greșeală”

În primul rând vreau să vă spun că videoul despre care vorbim face parte dintr-un fel de proiect pe care l-am început pe rețelele mele de socializare. În cadrul lor îmi doresc să îmi exprim părerea pe diferite teme de actualitate. În calitate de moderator radio, artist si om care face parte dintr-o societate, până la urmă. Consider că nu e totul chiar atât de roz în lumea asta. Și cineva trebuie să arate și realitatea nedeformată.

În videoul de aseară mi-am spus părerea sinceră despre ce se întâmplă la concursul de anul acesta, Eurovision. Mai ales că stiți … am fost și eu printre participanți. Zilele trecute am văzut pe contul de Instagram al celor de la Virgin Radio o filmare în care reprezentantul României, WRS, se săruta cu reprezentantul Israelului. După eșecul de anul trecut, când România a trimis un artist neexperimtentat, semnat Golbal Records, România nu a trecut nici măcar de prima semifinală.

Anul acesta văd că repetăm aceeași greșeală. S-au înscris în Selecția Naționala 2022 Dan Helciug, Minodora, Cream, iar noi am ales să trimitem un fost dansator. Din nou, fără experiență. Eurovision este un concurs de muzică între țări. Iar el ar trebui cu atât mai mult să se concentreze pe ce va face pe scenă. Nu sunt homofobă, dar sunt convinsă că dacă nu era semnat cu Global Records, nu ajungea acolo. Îi doresc mult succes reprezentantului nostru. Dar nu sunt mândră că ne reprezintă”, ne-a declarat Jessie.

Lumea nu e oarbă, nici proastă. Asa cum ne cred cei de la TVR”

La fel de sinceră în continuare, artista a catalogat ca fiind corupt acest concurs și își îndeamnă colegii de breaslă să nu mai participe la Eurovision!

După ce am postat filmulețul, s-au activat imediat fanii Eurovision de pe Facebook. Și, bineînțeles că reacțiile negative au început să curgă în lanț. Deși sunt convinsă că mulți artiști sunt de-acord cu ce am spus. Dar nu au curajul să se exprime de teamă că vor fi judecați.

Cei care comentează nu au înțeles că problema mea nu a fost de fapt cu sărutul dintre cei doi participanți. Ci cu faptul că până la urmă este un concurs de muzică. Artistul nostru ar trebui să își dea seama că a fost trimis acolo să-și reprezinte țara prin muzică, coregrafie, și prin fiecare gest al său, în mod echilibrat!
Chiar nu mă pot supăra pe cei care mi-au comentat urât. Pentru că e mai mult ca evident că au simțit că am dreptate. Așa că au vrut să se apere. Pe Instagram toți fanii mei au comentat doar pozitiv.

Repet înca o dată, exact ce am spus și cand am ieșit din concurs: Eurovisionul nu mai este ce a fost odată! Lumea nu e oarbă, nici proastă. Asa cum ne cred cei de la TVR. Și îi sfătuiesc pe artiști să nu se mai obosească să participe la un astfel de concurs corupt! Singurul mod în care am mai avea vreodată o șansă ar fi să fie demiși toți cei din organizare”.

Ce proiecte pregătește Jessie Baneș

După experiența neplăcută pe care a avut-o cu acest concurs, Jessie Baneș mizează pe talentul ei, fără să facă vreo concesie, și susține că pregătește un proiect-surpriză!

Pe plan muzical pregătesc un album, dar nu pot să vă spun mai multe, pentru că vreau să fie surpriză. Oricum ceva care nu s-a mai făcut până acum. Dacă mă veți urmări, o să vedeți despre ce e vorba. În rest, mă concentrez pe evenimentele de vara aceasta și pe emisiunea mea Golden Hour cu Jessie pe care o am în fiecare zi de luni până joi, de la ora 18 la 19, la Radio Gold Fm. O emisiune în care mi-am propus să invit și să discut cu persoanele care merită cu adevărat să fie mediatizate, care fac performanță în domeniile lor profesionale și care chiar au ceva de zis. Îmi dedic emisiunea românilor care s-au săturat de forme fără fond”.

 

Publicat: 12 mai 2022, 18:28 Autor: Maria Apostol Vedete
Pe aceeași temă