Izolarea i-a dat viața peste cap Danielei Gyorfi! ”E foarte greu să stai atât de mult în casă și să te gândești la ziua de mâine, mai ales dacă știi că ai credite, datorii”

Publicat: 09 May. 2020, 19:51 Vedete

Daniela Gyorfi suferă, ca mulți alții, în această perioadă, pentru că nu își poate face meseria de artist, iar situația este destul de incertă în ceea ce privește reînceperea activității din acest domeniu. Ce spune vedeta despre coronavirus și cum a afectat-o, ce își dorește să facă după terminarea restricțiilor și cum privește această perioadă, a povestit exclusiv pentru CIAO.RO!

Reporter: Ce părere ai despre acest Coronavirus?

Este vorba de un virus pe care, până când nu a luat amploare, toată lumea l-a tratat la început mai sceptic. Poate nu credeam că este atât de gravă și serioasă situația. Apoi când am văzut că în alte țări au început să moară oameni și s-a mediatizat mai mult, s-au luat măsuri de izolare, a devenit din ce în ce mai serios. Este ca o necunoscută. Nici nu știi ce cazuri sunt mai grave, cum trebuie să fii, să previi…

Poți să fii sănătos, să iei virusul și să mori! Izolarea asta de 2 luni de zile ne-a dat total viețile peste cap. Dacă la început am zis că putem să rezistăm… e clar, îți dai seama că nu este atât de simplu. Sunt de acord că trebuie să stăm să ne protejăm noi și să-i protejăm pe alții, dar pe de altă parte cred că fiecare dintre noi ar trebui să știm ceva sigur, că pe o  dată anume putem ieșim din casă, să știm ceva concret. Stai acasă dar este foarte greu să conștientizezi și mai ales pentru cei care își câștigă existența muncind și plecând de acasă, e greu.

E foarte greu să stai atât acasă, mai ales dacă știi că ai credite, datorii la bănci și să te gândești la ziua de mâine, la faptul că nu știi nimic sigur, nu știi ce va urma. Punctual, economia e la pământ. Ceea ce mă bucură este faptul că în aceste 2 luni Pământul a mai putut respira. In carantina asta am gătit și am făcut curat cât n-am făcut eu de când trăia mama!

Cum te-a schimbat perioada asta de izolare pe tine?

În primul rând eu sunt un om foarte activ! Chestia asta cu statul în casă m-a făcut să trec prin diferite stări. Sunt o tipă destul de realistă dar cu optimism, în momentul ăsta dacă mă întrebi nu știu ce aș putea să fac altceva. Eu sunt artist. Statul ăsta în casă e un test și pentru cupluri.

Chiar râdeam cu George și glumeam la începutul restricțiilor, că dacă nu ne înțelegem acum, în perioada asta, ne despărțim. E greu și pentru cei care au copii. Nu este simplu deloc să stai cu un copil acasă 24 din 24, să nu poți ieși afară.

Cei care învață și au lecții online, tot pe părinți cade, nu-i poți lăsa așa. Trebuie ajutați și supravegheați. Este solicitant să stai cu un copil și chiar plictisitor din partea lui că nu poate ieși afară. Cei care au curte sunt privilegiați, sunt foarte mulți care stau la bloc. Noi avem spațiu în casă, dar cei care stau la 2 camere și sunt multe suflete, îți dai seama, nu poți… Copiii au multă energie și trebuie să și-o consume cumva. Degeaba spun unii că le fac program, dar indiferent cât le-ai face și programul ăsta, să stai zi de zi în casă tot te saturi.

Am înțeles, e ok, rămâne să ne mai relaxăm puțin de pe 15 mai, dar așteptăm cu toții să se ridice restricțiile cât de cât. Eu sunt artist, în momentul de față noi nu avem nimic de făcut, decât cei care compun, să zic „Mă duc la studio și fac niște clipuri”. Măcar să știm concret de pe ce dată ne-am putea relua activitatea și în ce condiții! Este ceva incert! Aștept să vedem și noi de când și cum putem concerta!

Ar fi ideal pentru toată lumea să ne unim și să ne ajutăm industria noastră, să mergem în concedii la noi in țară, să cumpărăm fructe romanesti, să ne susținem și să mai putem diminua din pierderile pe care le-am avut. În 2 luni de zile cred că foarte puțini pot spune că le-a mers afacerea… Trebuie să ne ajutăm unii pe alții că de fapt asta este esențialul.

Cum te ții departe de această nebunie? Ți-e teamă? 

Da! În primul rând, de la începutul izolării am făcut o curățenie generală, am dat cu clor, spirt, dezinfectant, am luat totul la mână, m-am spălat pe mâini de nu mai știu de câte ori, cu apă și săpun, de mi-am dat pielea peste cap.

Ștergem totul cu clor și dezinfectant în casă, măștile și mănușile le purtăm obligatoriu, păstrăm distanța cât de cât se poate, am iesit din casă doar motivat, la cumpărături. Am vorbit și cu Maria, asta face și George.

Maria nu a vrut să iasă din casă, mi-a zis că este periculos, o mai scot așa câte 10 minute, deja are cearcăne, și-a schimbat culoarea pielii, ne lipsește soarele și vremea de afară. Cum vin de afară îmi dau pantofii jos, îmi pun hainele la aerisit pe balcon. Cam asta fac în momentul asta și mă gândesc că pentru scenă când o să încep cantarile și spectacolele să îmi fac vreo 2 ținute de scenă cu măști mai fashioniste.

E important pentru fiecare dintre noi să înțelegem că în general igiena personală face diferența, spălatul pe mâini, igiena e foarte importantă, de aici pleacă totul, apoi și distanțarea asta cât de cât e ok!

Am observat că în perioada asta și pisica noastră  iese la geam miroase clorul din casă și de afară, este cam moleșită.

Ce faci acasă în izolare, mănânci mai mult, te cerți mai mult?

La chestiile astea cu certuri, am noroc. Noi dacă suntem nervoși, mergem fiecare în camera lui până când de liniștim. Stăm în camere separate până ne trec nervii. Eu și George ne înțelegem, facem amândoi de mâncare, stăm cu Maria,  suntem doi oameni maturi. Necazurile astea te unesc mai mult. Am vorbit și ne și gândim ce putem face după ce trece această criză. Nu se aștepta nimeni la așa ceva, este ceva de care toată lumea se ferește, le este frică tuturor.

Când speri să revii la cântări?

Cât mai repede! E normal! Asta e jobul meu!

Cum a fost anul ăsta de 1 Mai?

Mereu am avut cântări de 1 Mai. Nu am stat niciodată așa acasă, atât de mult! De fiecare dată pe 1, 2 și 3 mai aveam cântări de nu puteam face față! Eu nu sunt o împătimită a micilor, a grătarelor. Aveam treabă multă în perioada asta…

Ți-ai anulat multe cântări, ți-au picat multe concerte în perioada asta? 

Da, îți  dai seama! Unele s-au amânat, altele chiar nu se mai țin. Eu aveam multe evenimente și spectacole în perioada asta.  Acum nunțile sunt în standby, botezuri, onomastice, erau campaniile în primăvară, spectacole în vară, eram chiar foarte bine, aveam proiecte, trebuia să plecăm să filmăm clipuri în Spania sau la Istanbul.

Cum ai grijă de tine acum în perioada asta în care sunt închise saloanele de frumusețe?

Sunt nervoasă! Am grijă de mine pentru că nu am avut toată viață posibilități să mă întrețin doar la saloanele de frumusețe. Știu să îmi fac unghiile, să mă spăl pe cap și să mă epilez singură, asta nu ar fi o problemă, dar recunosc că la salon este altceva!

Abia aștept să putem merge din nou. Este important să avem grijă de noi. Mi-am cumpărat și diverse produse de îngrijire, haine am avut și am, nu duc lipsă. E adevărat că stând acasă ești tentat să mănânci mai mult dar mai fac și sport, fac exerciții acasă, beau ceaiuri multe de detox, însă abia aștept să îmi fac un masaj, un tratament corporal, să-mi fac mani-pedi și mai vreau să zburd prin magazine, recunosc!

Nici la cimitir nu s-a putut merge…

Cel mai tare m-a durut că pe 26 aprilie mama împlinea 69 de ani! Cine să sfințească coliva și cui să împart? Foarte nasol și frustrant! Ferească Dumnezeu că pe timpul ăsta să îți moară cineva…Am primit lumină și anafură de Paște, dar măcar să te fi dus la biserică, să aprinzi o lumânare… Eu am înțeles perfect și sunt întru totul de acord cu deciziile luate dar sunt multe lucruri care îți lipsesc în această perioadă de izolare…

Publicat: 09 May. 2020, 19:51 Vedete
Pe aceeași temă