EXCLUSIV | Ioana Tufaru, vacanță fără pretenții la mare + Câți bani dă pe tot sejurul: „Gătesc acolo. Mai fac un ou, mai fac o supă”

Publicat: 02 iun. 2023, 15:25 Autor: Camelia Vedete

Ioana Tufaru pleacă în vacanță la mare, luna aceasta. Fiica Andei Călugăreanu merge în fiecare vară, câteva zile, pe litoral.

Ioana Tufaru pleacă în vacanță la mare, împreună cu fiul Luca, și soțul Ionut. În fiecare an, cei trei merg pe litoral în luna iunie, câteva zile. Reușesc să cheltuiască bani putini, după cum ne-a spus fiica Andei Călugăreanu. Gătesc la cazare, iar pe plajă nu prea cumpără mâncare sau băuturi răcoritoare.

Fiul ei, Luca, este înnebunit după mare, la fel ca ea, și a început deja să numere zilele până la plecare, după cum ne-a dezvăluit Ioana recent, la evenimentul de lansare a noului volum semnat de Marina Almășan, “În căutarea lui Moș Crăciun”, ce a avut loc la târgul de carte de la Romexpo.

Ioana Tufaru pleacă în vacanță la mare

Ioana, ce surpriză! Te regăsim la târgul de carte.

Da, am venit la lansarea doamnei Marina Almășan pe care eu o iubesc și pe care o apreciez foarte tare. Era normal să fiu aici. Si data trecută, când a lansat cealaltă carte am fost. Am zis că e weekend, pot veni.

Ai venit neînsoțită. Unde sunt Luca, Ionuț?

Luca e cu tati acasă. Când e vremea înnorată nu prea e de ieșit în parc. Stau acasă, cel mic (Luca – n.r.) la desene, cel mare (Ionuț – n.r.) pe telefon. Fiecare cu ce vrea să facă.

I-ai citit cărțile doamnei Marina?

Nu pe toate, sunt vreo 17 la număr. Dar pe mare parte da. Astăzi a venit și cu Moș Crăciun după ea, la lansare. E tematica cărții. Este despre călătoria dânsei în Finlanda.

“Dacă nu ești un om cu fițe, se poate sta la mare și cu bani puțini”

Care este ultima carte pe care ai citit-o?

Sinceră să fiu, spre rușinea mea, nu am mai citit de foarte mult timp. Dar pot să-ți spun că am o carte care m-a marcat așa, chiar dacă nu este ea de adulți, “Cuore, inima de copil”, pe care cred că am citit-o de 100 de ori și aș citi-o și acum. Nu m-aș plictisi. Mi-a plăcut foarte mult.

Lui Luca îi citești acasă?

Da, povești. Dar să știi că nu prea are răbdare. El e cu desenele , se joacă… ascultă 5-10 minute și apoi îmi spune “Gata, mami, m-am plictisit. Nu mai citi”. E mare. La 8 ani nu mai e de povești. Vorba lui “Mami, acum sunt de gagici. Agăț fete”.

Apropo de călătorii, că tot suntem la evenimentul de lansare a cărții doamnei Marina Almășan care povestește despre vacanța ei în Finlanda. Care este cea mai recentă călătorie pe care ai făcut-o și unde?

Pe 22 -23 aprilie, la munte, la Bușteni, în gașcă, cu niște prieteni. A fost tare frumos. Pe 23 l-am sărbătorit pe micuțul Georgică, căci Luca poartă și numele de George. A fost scurt, dar frumos. Acum urmează vacanța mare. Mergem la mare, unde să mergem. Păi lipsește o vară fără mare? Nu se poate.

Doar că anul acesta am zis să mai schimbăm. Noi, de obicei, mergeam în Costinești, dar proprietarul locației unde mergeam a închis. Are o vârstă și nu mai putea să facă față. Spunea de anul trecut că vrea să închidă. Acum am făcut o rezervare la Eforie Nord, la o pensiune foarte frumoasă. N-am fost niciodată, dar am văzut poze. Sperăm să fie fain. Mergem în iunie. Așteptăm bănuții să intre întâi.

Câți bani cheltuiește!

Povesteai că voi cheltuiți puțin în concedii la mare, că vă gătiți unde stați cazați și nu prea mâncați la terase, în oraș. Cât vă costă o vacanță de câteva zile, la mare?

Noi gătim, da. Asta și caut, cazări care au bucătărie în curte. Mai faci un ou, mai faci o supă. Aaa, dacă în cele 5 zile sau cât stăm, mergem o dată la o terasă, e cu totul altceva. Dar așa, nu. Gătim acolo.

Eu am spus mereu: dacă nu ești un om cu fițe, se poate sta la mare și cu bani puțini. Cred că vom cheltui cam cât am cheltuit de fiecare dată. În jur de 1000 de lei, 1500 de lei cu cazare cu tot. Pentru că, ți-am zis, noi nu suntem genul să ne lăfăim. Pe plajă, de obicei nu ne cumpărăm nimic. Poate câte un frappe eu și Ionuț.

Cum se aprovizionează Ioana Tufaru

Sucuri ne luăm de acasă. Adică le luăm de la magazin, le punem în frigider și apoi umplem sticle mici de jumătate de litri. Atât că se încălzesc foarte repede, asta e problema. Am zis că vrem să cumpărăm o ladă frigorifică. De când tot spunem că vom cumpăra, dar n-am apucat, că nah, e situația care este.

Vedem, poate reușim să cumpărăm. Lui Luca îi place la mare… E înnebunit. Abia așteaptă să plecăm. Mă tot întreabă: “Mami, dar a venit vara, când plecăm la mare?”.

Cu școala cum este? Îi place?

Îi place la școală pentru că încă e pregătitoare și mare lucru nu fac, îți dai seama. Acum chiar e necăjit că de când le-a zis să nu mai vină din cauza grevei… zicea că îi e dor de colegi, că îi e dor de doamna.

Tu cum ești? Mai ții dietă? Ai mai fost la control? Ai mai slăbit, te-ai îngrășat?

Dietă nu mai țin. La control n-am mai fost. Dar m-am cântărit când am fost cu Luca în spital. Am rămas pe loc. Nici n-am slăbit, nici nu m-am mai îngrășat. Nici nu știu dacă mai vreau neapărat să mai slăbesc. Acum am altele pentru care trebuie să mă bucur.

Foto: ciao.ro / arhivă personală

Publicat: 02 iun. 2023, 15:25 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă