Interviu Ciao! Andreea Esca, despre succesul ei: “Cred că un lucru care a contat este că am un mare respect față de muncă. Sunt disciplinată”

Publicat: 15 Dec. 2016, 16:07 Vedete
Interviu Ciao! Andreea Esca, despre succesul ei: “Cred că un lucru care a contat este că am un mare respect față de muncă. Sunt disciplinată”

Andreea Esca este fără îndoială cea mai bună prezentatoare de știri de la noi. De 21 de ani prezintă jurnalul orei 19:00 cu aceeiași dăruință și strădanie și promite să o mai facă mult timp de acum încolo și asta pentru că este foarte pasionată de meseria ei, dar și perfecționistă în aceelași timp. Andreea este fercitiă și în plan personal și are toate motivele să fie așa. Are un soț care i-a fost alături de mai bine de 20 de ani, dar și doi copii: Alexia (16 ani), si Aris (12 ani). În viața de zi cu zi este o persoana foarte jovial, pozitivă și cu zâmbetul pe buze. Mai multe despre vedeta ProTV aflați în interviul de mai jos.
Cred că un lucru care a contat este că am un mare respect față de muncă. Sunt disciplinată.

Cum se descrie Andreea Esca?
Doamne, nu știu că eu nu stau să mă gândesc…pur și simplu sunt și aia e. Sunt o persoană conștiincioasă.

Care este cea mai mare calitate a ta?
Cred că un lucru care a contat este că am un mare respect față de muncă. Sunt disciplinată.

Dar cel mai mare defect?
Sunt foarte perfecționistă și asta pentru că sunt atentă la detalii.

Meseria de jurnalist mi se parea cea mai frumoasă profesie

Ești de atâția ani în televiziune, spune-mi dacă a existat vreun moment în care ai regretat că ți-ai ales această meserie?
Nu a existat nici un astfel de moment, dar am avut foarte multe momente în care i-am mulțumit lui Dumnezeu că mi-a dat această idee și că am avut acest drum. Mi se pare cea mai frumoasă profesie și chiar acum când m-am întors de la niște înregistrări pentru “Las Fierbinți” veneam cu Pavel de la rulota noastră și ne duceam către locul de filmare și în miezul nopții așa cu malul alături și cu scena în față mă gândeam la ce job frumos am și că nu aș putea să fac altceva.

Cum s-a schimbat viața ta de când ai intrat în televiziune și ai prezentat primul jurnal de știri?
Este complicat să spun asta pentru că nu am făcut nimic altceva în afară de acest lucru. De la 19 ani sunt pe ecran. Am fost întâi la Soti TV pentru câțiva ani, apoi la ProTV, deci n-am făcut altceva. Nu am cu ce să compar. Nu știu cum este altfel de viață în afară de aceasta.

Te-ai fi văzut făcând altceva?
Nici măcar asta nu am cum să știu.

De la tine a plecat celebra replică cu ’’bună seara România, bună seara București”?
Nu-mi mai amintesc de unde a apărut, dar cu siguranță nu a fost ideea mea pentru că la momentul respective eram o gașcă foarte mare care participam la construirea conținutului pentru prima zi de lansare. Nu mai știu exact dacă a fost o persoană care a spus această frază sau a fost rezultatul unei discuții într-o gașcă mai mare.

In viața de zi cu zi sunt la fel ca la TV, poate doar râd mai mult

Că tot am vorbit până acum despre tine cea din fața camerelor de luat vederi, spune-mi cum ești tu atunci când nu ești la TV?
La fel. Probabil că râd mai mult pentru că din păcate realitatea pe care noi trebuie să o trăim nu este chiar cum ne-am dori, este mult mai serioasă și mai tristă decât ne-am dori să fie, dar altfel nu cred că este vreo diferență între ceea ce sunt la TV și cea din viața de zi cu zi.

Mă îmbrac mult mai sport, mai casual în viața de zi cu zi

În ceea ce privește stilul tău vestimentar, adopți aceelași stil și când ești în timpul liber?
Depinde. Probabil că mă îmbrac mult mai sport, mai casual în viața de zi cu zi, pentru că nu ești obligat să porți sacouri, cum nici la jurnal nu sunt obligată, dar așa sunt eu, am o conduită pe care trebuie să o am la jurnal. Mă distrează că sunt oameni care au lucrat la noi și mai spun din când în când apropo de coafura mea că există obligativitate. Nu, nu există nici o obligativitate, deși toată lumea știe asta, e doar o glumă între noi. Eu mi-am ales această coafură. Eu mi-am ales și această tunsoare la recomandarea unui hairstilist din America pentru că făceam o practică la CNN, iar eu aveam părul foarte lung și el a spus că dacă va urma să prezint un jurnal de știri ar fi mai potrivit să am părul scurt.

Dar acum te-ai mai vedea cu părul lung?
Mi-ar plăcea, dar nu cred că ar fi la fel de potrivit pentru un jurnal să am părul lung.

Dar brunetă te-ai face vreodată?
Nu știu .Nu zic nu. Mie îmi plac foarte mult femeile cu părul lung brunete. Nu știu dacă mi-ar veni mie bine.

Dacă tot am vorbit de păr, spune-mi și cum ai grijă de tenul tău. Acasă, sau mergi la cosmetică?
Mă demachiez foarte repede după jurnal dacă nu am un eveniment la care trebuie să merg și în timpul zilei port foarte rar fond de ten. Întotdeauna am avut grijă să nu îmi incarc fața. N-am fost niciodată foarte pasionată de machiaj sau de beauty.

Am făcut foarte multe sporturi

Dar dietă ții? Sport faci?
Sport da. Mereu am făcut înot, cicling. Acum de mulți ani fac pilates, am alergat. Am făcut foarte multe sporturi.

Acum spune-mi și câte ceva despre viața personală. Care care este relația cu fiica ta? Ești autoritară cu ea, sau dincolo de relația mamă-fiică sunteți prietene?
Ne înțelegem foarte bine așa cum cred că se înțelege orice părinte cu copiii în perioada aceasta a adolescenței deci sunt zile mai furtunoase, zile mai linștite, dar dacă ar fi să trag o concluzie aș spune că avem o relație foarte bună. Vorbim despre absolut orice, ne consultăm, e un copil care are rezultate bune la școală, deci nu am de ce să îmi fac probleme.

Ți-ar plăcea să urmeaze aceeași meserie ca tine?
N-am niciun fel de proiecție a ceea ce va face ea.

Acum că tot am vorbit despre fata ta, spune-mi și despre soțul tău. Cum te-a cucerit el?
Ne-am întâlnit la o petrecere și pe urmă întâmplător aveam să aflu că locul în care se făceau sacourile noastre era și locul în care lucra el, respectiv o fabrică de confecții și așa a început totul.

După atâția ani de căsnicie, te mai surprinde cu cadouri?
Da. Întotdeauna a fost un mare susținător a tot ceea ce am făcut eu, ceea ce m-a ajutat foarte mult în carieră și chiar în viața personală, pentru că atâta vreme cât cineva te susține profesional, ai liniște acasă și este absolut necesar acest lucru dacă vrei să ai timp pentru pasiunea ta profesională.

Dar ia spune-ne dacă tu îl răsfeți pe el?
Și eu mă gândesc la tot felul de lucruri care să-i placă, îl susțin în inițativele lui, în dezvoltarea brandului pe care îl are de cosmetice, în pasiunile lui. Eu cred că atunci când trăiești cu cineva, iată, anul viitor se fac 20 de ani, trebuie să existe foarte multe pasiuni comune.

Peste 10 ani cum te te vezi?
Probabil că făcând tot ceva în televiziune.

Când te vei retrage din televizune?
Habar nu am.

Publicat: 15 Dec. 2016, 16:07 Vedete
Pe aceeași temă