Un experiment condus recent de American Journal of Clinical Nutrition a studiat ce se intampla in organismul nostru atunci cand sarim peste micul dejun. Cercetatorii au facut studiul pe 17 adulti sanatosi, in 3 zile diferite, informeaza Mirror.
In prima zi, participantii nu au mancat nimic la micul dejun. In a doua zi au avut 3 mese normale. In a treia zi, au sarit peste cina. Acestia au controlat nivelul de calorii, proteine si grasime al celor 17 persoane supuse la experiment. Au constatat ca era la fel in toate cele 3 zile.
Intre 7 si 9 au colectat probe de sange, zilnic. Au masurat nivelul hormonilor, glucozei, nivelul insulinei si sistemului imunitar. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca, persoanele care sar peste pranz sau cina ard mai multe calorii decat cele care sar peste micul dejun.
Dar nu au observat nicio diferenta in 24 de ore la nivelul de glucoza, insulina sau activitate fizica per total. Acestea doar cresc in zilele in care sari peste micul dejun. Concluzia la care acestia au ajuns este ca nu e mare diferenta intre cei care mananca la micul dejun si cei care nu o fac.