Informare meteo de ninsoare și viscol! Vremea se schimbă radical în toată țara

Publicat: 30 Oct. 2020, 08:23 Arhiva
Informare meteo de ninsoare și viscol! Vremea se schimbă radical în toată țara

Administrația Naționala de Meteorologie a emis o informare meteo de viscol pentru zona montană. De vineri până sâmbătă, rafalele pot depăși 90 km/h și se va depune strat de zăpadă.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mixte în zona de munte
Interval de valabilitate: 30 octombrie, ora 02:00 – 31 octombrie, ora 20:00
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși temporar 90 km/h. La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă.
Vântul va prezenta intensificări și în celelalte regiuni, dar mai ales în sudul și vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50…60 km/h.

      Notă: Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), în Subcarpații Moldovei vor fi posibile precipitații mixte. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat: 30 Oct. 2020, 08:23 Arhiva
Pe aceeași temă