În Noaptea de Înviere, telespectatorii Metropola TV se vor bucura, în direct, de un maraton de transmisiuni speciale

Publicat: 22 apr. 2022, 18:18 Autor: ileana.ghinea News
În Noaptea de Înviere, telespectatorii Metropola TV se vor bucura, în direct, de un maraton de transmisiuni speciale

În Noaptea de Înviere, Metropola TV a pregătit un maraton de ediții speciale. Telespectatorii vor asculta Slujba Învierii oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Daniel, dar se vor bucura de mesajul sfânt transmis și din două biserici din Voluntari. În plus, Fulvia Bogaciu și Rafaelo Varga, corespondenți speciali Metropola TV, vor face transmisiuni speciale de la Patriarhia Română și de la Catedrala Sfânta Parascheva din Voluntari.

În plus, echipa Metropola TV va lua legătura cu români din țară, dar și de peste hotare, din Italia, Franța și Republica Moldova, ca să vadă cum sărbătoresc aceștia Învierea Domnului.

„În prima oră în platou va fi Părintele Diacon Daniel Cergan, la Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan”, directorul Școlii Gimnaziale Ienăchiță Văcărescu din București, coautor manual de religie. Pe skype vom avea doi preoți, unul român stabilit în Franța și unul din Republica Moldova (Alexandru Ojică, preot Franța, Parintele Andrei Rusu de la Biserica Sfantul Dumitru din Chisinau). Cu primul dintre ei vorbim despre românii din Franța și despre cum sărbătoresc Paștele acolo. Cu cel din Chișinău vom discuta despre cum arată Paștele pentru frații noștri de peste Prut, în contexul războiul din Ucraina (biserica unde slujește dânsul găzduiește și refuziați). Evident, vom asculta mesajul Prea Fericitului Daniel care îndeamnă la pace, să ne rugăm pentru încetarea războiului, să îi ajutăm pe refugiații ucraineni.”, explică Mariana Zberianu, gazda ediției speciale transmise în Noaptea de Înviere de Metropola TV.

În ora a doua de emisiune, telespectatorii vor asista, în direct, la slujba de Înviere de la Patriarhia Română, și vor avea ocazia să-l cunoască pe profesorul de religie Vasile Postolachi, din Botoșani, coordonatorul mai multor campanii umanitare care s-au petrecut în ultimul timp în România.

„În a doua parte a emisiunii mi se va alătura jurnalistul Metropola TV, Edward Pastia, cu care vom vorbi despre umanitate dincolo de Paște sau Crăciun, dar vom merge și în Italia de unde vom avea o transmisiune în direct de la jurnalista Luiza Dinică, care ne va vorbi despre românii de acolo, despre cum s-au pregătit, cum sărbătoresc Paștele și cum păstrează tradițiile.”, conchide Mariana Zberianu.

Publicat: 22 apr. 2022, 18:18 Autor: ileana.ghinea News
Pe aceeași temă