Imaginea care a scandalizat internetul! Viermi în masca de protecție!? Ce spune un specialist

04 04. 2021, 10:40

Pe internet au apărut mai multe imagini în care mai mulți oameni au prezentat prin videoclipuri ”viermi” care s-ar afla în măștile de protecție pe care le purtăm atunci când ieșim din casă. Fizicianul Cristian Presură a demontat această teorie printr-o demonstrație.

Pe platformele de socializare și pe diferite site-uri a apărut o informație șocantă care a creat, cu adevărat, o ”isterie” pe internet: viermi în măștile de protecție pe care le purtăm când ieșim din case!? În imaginile mărite se pot observa mici firișoare care ar putea lua forma unor viermișori sau ”nanotehnologii”, însă adevărul este cu totul altul, iar fizicianul Cristian Presură a demontat această teorie adoptată deja de mai multe persoane care, sub o formă sau alta, ar fi împotriva purtării măștii pentru a se proteja de noul coronavirus.

Informația care s-a răspândit pe internet, și anume faptul că ar exista viermi în măștile de protecție, reprezintă un ”fake news”. Fizicianul Cristian Presură a făcut o demonstrație acasă cu o mască de protecție și un microscop și a arătat că firișoarele care se văd și ar fi în formă de ”vierme” sunt, de fapt, fibre de material: „Am fierbătorul de apă, aici este masca, un microscop şi filmez ceea ce văd prin microscop. Unul din lucrurile pe care le-am observat, într-unul din video-urile pe care le-am făcut fără abur, este că acele mici lucruri negre nu se mişcă”.

Fizicianul: Seamănă cu un fir textil care este fixat pe mască de un capăt, iar capătul celălalt pluteşte în aer

”Dau şi eu drumul la maşina cu abur. Iată rezultatul: Vedem cum, după ce au fost supuse aburului, acele mici lucruri negre se mişcă, se contorsionează, parcă capătă viaţă. Unul dintre acele obiecte misterioase pare că are un capăt liber. După părerea mea, seamănă cu un fir textil care este fixat pe mască de un capăt, iar capătul celălalt pluteşte în aer. De ce se mişcă? Pentru că aburul care este încă în mască se ridică în sus şi în felul acesta pune în mişcare ceea ce eu cred că este o fibră textilă„, a mai spus specialistul, arată Libertatea.ro.

 

Sursă foto: capturi video Youtube