Ilinca Vandici ne-a dezvăluit ce se întâmplă, de fapt, în căsnicia ei: ”Nu cred în perfecțiune, și mi se pare plictisitoare”

Publicat: 25 apr. 2021, 21:39 Autor: Dora Bazavan Vedete

Prezentatoarea “Bravo, ai stil” de la Kanal D are planuri mari și se gândește cu nerăbdare la casa visurilor ei care este aproape gata. Dacă ține post, vrea să mănânce bucate tradiționale sau vacanță și ce frumos își descrie soțul, vedeta a dat detalii despre toate în interviul exclusiv pentru Ciao.ro.

Ilinca, ce înseamnă pentru tine Paștele? Pentru unii înseamnă mâncare! Multă!

Ei, Doamne, lasă-mă să cred că nu e chiar așa, că Paștele este pentru multă lume, numai despre mâncare. Pentru mine în niciun caz nu despre mâncare este vorba, ci încerc să înțeleg partea spirituală, partea emoțională a sărbătorii, a tot ceea ce trăiesc și a tot ceea ce se întâmplă. Sărbătorile Pascale reprezintă un moment de recunoștință, de mulțumire, pentru toate lucrurile pe care le-am primit și cu care am fost binecuvântată! Și, în general, în viață, este bine să trăim așa, raportându-ne în principal la latura noastră spirituală.

La ce poftești cel mai des când vine vorba de masa de Paște? Ce te atrage cel mai mult din punct de vedere culinar?

Îmi plac drobul cu hrean proaspăt, salată de boeuf, salată de ouă și, nu în ultimul rând, friptură de miel pe care, recunosc, o mănânc doar de Paști.

Nu te întreb dacă gătești pentru că știu deja că nu o faci! Dar ce anume îți place să faci cel mai mult în această perioadă?

Nu, nu gătesc în general însă, de obicei, pentru masa de Paști, dar și de Crăciun, se gătește la noi în familie și, evident că sunt și eu în bucătărie. Nu pot spune că sunt mâna principală, la gătit, dar sunt cea ajutătoare.

Din punct de vedere culinar îmi place să pregătesc salate și dulciuri…cumva sunt  extreme. Îmi place să gătesc ceva repejor, ce poate să mănânce și Zian, practic pentru el aș putea spune că petrec timp în bucătărie, fac salate, paste… iar dulce, mai nou am descoperit, după rețeta, că îmi ies biscuiții, prăjitură cu mere, fursecurile…

Păstrezi tradiții sau obiceiuri din copilărie?

Da, țin postul de dinainte de Paște, în noaptea de Înviere obișnuiesc să merg la Slujbă, după pregătirile din ziua respectivă; ciocnim ouă după ce venim de la biserică, și apoi ne așezăm, cu toții, la masa de Paște.

Se golește cardul în perioada sărbătorilor, pentru cadourile pentru cei dragi? Sau ești o fire mai cumpătată de fel?

Nu sunt o fire cumpătată de fel, când vine vorba de cei dragi, însă pentru mine sunt destul de cumpătată, sau grijulie, mai bine spus, adică analizez foarte bine care sunt și care este … Însă, când vine vorba despre cei dragi, nu îmi place să îmi impun limite și îmi place enorm să le fac mici surprize, să le ofer mici atenții. De Paști sau de Crăciun, ofer cadouri simbolice, nu chiar atât de costisitoare.

Ce ai vrea tu să primești, să zicem, de la Iepuraș? Un dressing nou, mai încăpător?

Noi tocmai suntem în plină construcție cu casa visurilor noastre și singura mea doleanță, pentru această nouă casă a fost exact dressing-ul, mai exact dimensiunea acestuia. În rest, l-am lăsat pe Andrei să facă ce și cum își dorește, că se pricepe mai bine, dar bineînțeles că ne-am consultat pentru tot. Cât despre cadourile din partea iepurașului, în perioada asta cred că este de bun augur să ne dorim sănătate, cât mai multă, și timp, pentru a ne bucura de tot ceea ce se întâmplă bun în jurul nostru. Nu pot spune că-mi doresc ceva anume…am tot ce-mi doresc! dar… poate să mă surprindă!

Zian ce își dorește să primească de Paște? Și-a făcut deja lista?

Lista lui Zian este, în general, extrem de scurtă: o mășină…dacă se poate să primească cu orice ocazie, el este cel mai fericit din lume! Iepurașul a fost tare darnic cu Zian anul acesta pentru că i-a făcut cadou o vacanță la mare, soare, și la piscină. Zian a învățat să înoate, binișor, adoră să facă scufundări, și Iepurașul s-a gândit că ar fi o ocazie prielnică pentru ca el să se împrietenească și mai mult cu apa, pentru a se bucura și mai mult de ea. Drept urmare, anul acesta vom pleca în Egipt de Paște și cam acesta a fost cadoul pentru Zian de care ne bucurăm și noi.Plecăm în Egipt pentru câteva zile. De Paște ne place să fim în locuri călduroase iar Zian adoră marea și plaja și, mai nou, piscina,  iar vacanța aceasta este tot ceea ce ne trebuie.

Ce nu face niciodată Ilinca Vandici de sărbători?

Sport. Niciodată nu fac, de sărbători, sport, deși ar trebui, având în vedere ce se întâmplă din punct de vedere culinar.

Ai petrecut mai mult timp în familie în această perioadă a pandemiei. Ce ai descoperit sau ce ai redescoperit mai mult la soțul tău, Andrei?

Am petrecut mai mult timp, în ultimul an, împreună cu familia, ca fiecare dintre noi. În ceea ce-l privește pe Andrei nu pot să spun că am ceva, ci m-am bucurat să redescopăr, din nou, că ne acceptăm, ne iubim și ne înțelegem, și în situații, din acestea … limită, că nu ne săturăm unul de celălalt.

Este Andrei soțul perfect? Ai ceva să îi reproșezi?

Nu cred în perfecțiune și mi se pare plictisitoare. Da, Andrei este soțul ideal pentru mine, nu pot să spun că este perfect, pentru că nimeni nu este, așa cum și eu am defectele mele. Andrei este soțul ideal pentru mine, știe să mă iubească, să mă susțină, să-mi fie aproape de fiecare dată.

Ți-ai dorit vreodată ceva anume de la un bărbat din viața ta și nu ai primit sau nu s-a concretizat?

Eu am căutat întotdeauna stabilitate și mi-am dorit, de la o vârstă, o familie și un copil. Până la Andrei acest lucru nu s-a întâmplat cu niciun alt fost iubit, dar nici nu era cazul să se întâmple. Așa cum spun, de fiecare dată, totul se întâmplă cu un scop și toate se întâmplă la timpul potrivit, cu omul potrivit. Niciunul dintre foștii mei iubiți nu ar fi fost soțul potrivit pentru mine, și tatăl ideal pentru copilul meu, așa cum este Andrei.

Cum te înțelegi cu socrii tăi?

Extrem de bine! Sunt doi oameni superbi, din toate punctele de vedere, alături de care am dezvoltat o relație armonioasă. Socrii mei sunt oameni care mă înțeleg, mă respectă, mă ajută!

Dar tu ce fel de soacră crezi că vei fi? Cât de pretențioasă te vezi? Te-ai gândit la asta?

Bineînțeles că m-am gândit la asta și chiar mă amuz cu soacra mea, de multe ori, spunând că există o lege nescrisă care spune că dacă eu am parte de o soacră bună, eu, la rându-mi, voi fi o soacră . Lucru care cred că, ușor – ușor se va concretiza, nu de alta dar știu cât suflet am în Zian, știu că voi reuși să-l cresc extrem de armonios, frumos și sănătos, și atunci, din

sau …din fericire, voi avea așteptări mari, în ceea ce privește femeia alături de care își va petrece restul vieții. Bineînțeles că dacă este vorba de dragoste, nu am cum să îi impun lucruri sau să devin , pentru că fericirea copilului meu este extrem de importantă pentru mine și îi voi accepta toate deciziile, dar asta nu mă va împiedica să îi explic anumite lucruri și să-mi fac datoria de mamă până la capăt, să încerc să-l protejez dacă voi considera că cineva nu este potrivit pentru el.

Tu cât de exigentă ești cu tine?

Am fost de-a lungul timpului extrem de exigentă cu mine și nu cred că a fost tocmai o alegere sănătoasă, pentru că m-am consumat foarte mult pentru orice… fiind perfecționistă și încercând să fac lucrurile ca la carte, să mulțumesc pe toată lumea. Dar, de o perioadă încoace, am înțeles, așa cum spuneam și mai devreme, că nimeni nu-i perfect, că ar trebui să ne iubim pentru imperfecțiunile pe care le avem și, oricum, am conștientizat că nu am nevoie de aprecierea și iubirea tuturor, ci doar de ale celor care mă iubesc și apreciază pentru ceea ce sunt cu adevărat, fără a încerca să mă schimbe, pentru a face parte din ;  asta ar însemna să-mi  știrbesc, personalitatea, atitudinea, caracterul. Drept urmare, nu voi mai face asta, pentru că nu trăiesc pentru alții, trăiesc pentru mine!

 

 

 

 

Publicat: 25 apr. 2021, 21:39 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă