Iceberg de trilioane de tone, desprins din Antarctica!!! De ce trebuie sa ne ingrijoram VIDEO

Publicat: 12 Jul. 2017, 17:49 News 3

Iceberg de trilioane de tone tocmai s-a desprins din Antarctica. O veste pe care nu ne asteptam sa o aflam azi. Sau niciodata! In ciuda faptului ca sunt oameni care nu cred in incalzirea globala, Mama Natura tocmai le-a aratat ca se insala!

Un iceberg de trilioane de tone s-a desprins din ghetarii din Antarctica. Este un semnal de alarma care ar trebui sa ne trezeasca pe toti.

Iceberg de trilioane de tone – dimensiuni

Iceberg de trilioane de toneIcebergul are o suprafata destul de mare. Este de 4 ori cat dimensiunea Londrei – 5.800 km patrati. Acesta facea parte dintr-un ghetar numit Larsen C. Cercetatorii de la Universitatea Swansea au observat cum acesta se divide in fiecare luna.

Cu ajutorul imaginilor din satelit, cercetatorii au afla cand s-a desprins icebergul de un trilion de tone. Acesta a ‘fugit’ de Antarctica intre 10 si 12 iulie. Este semnul unei probleme mult mai mari.

Iceberg de trilioane de tone – urmari

Iceberg de trilioane de toneDin cauza cresterii rapide de temperaturi in vestul Antarcticai, ghetarii au devenit mai sensibili. Acest lucru se agraveaza de la an la an, nu este o chestiune de moment.

Acestea pot cauza probleme maritime serioase, asemeni cazului Titanic. Daca un vas intalneste in calea sa icebergul desprins recent, ar putea ajunge si el pe fundul oceanului. Sa speram ca asta nu se va intampla.

In cazul in care icebergul numit Larsen C. va pluti in Oceanul Atlantic, sigur se va topi. Acest lucru va creste nivelul global al apei cu 10 cm. Din cauza decimarii regiunilor polare, apar amenintari si in cazul animalelor.

Animalele polare, ca ursi, pinguini sau vulpi sunt afectate si ele de schimbarea climei.

Citeste si: „Cand natura formeaza fractali! Imagini superbe cu plante si vietati care par pictate de mana, la milimetru”

Publicat: 12 Jul. 2017, 17:49 News 3
Pe aceeași temă