Iarnă istorică! Nu a mai fost niciodată așa ceva! Cea mai grea perioadă din ultimii 30 de ani!

Publicat: 20 Dec. 2019, 13:18 News
Iarnă istorică! Nu a mai fost niciodată așa ceva! Cea mai grea perioadă din ultimii 30 de ani!

Specialiștii prognozează că ne puteam confrunta, la nivelul continentului european, cu cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani.

ANM anunță o iarnă istorică în România! Administrația Națională de Meteorologie ne anunță că sosește o iarnă care poate fi considerată istorică.

“Potrivit meteorologilor de la accuweather.com, iarna pare să vină devreme decât ne-am fi așteptat, deoarece primele temperaturi cu minus pe timpul nopții se înregistrează la finalul lunii noiembrie 2019, ultima lună de toamnă. În Europa, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea cu mult sub temperatura de îngheț. Potrivit prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a șaptea cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani. Specialiştii prezic că iarna care urmează va fi mai grea decât cea din 2018”, informează România TV.

Cea mai grea iarnă din istoria recentă a României a avut loc în urmă cu 65 de ani, în anul 1954. Atunci, viscolul a paralizat totul în calea lui!

În urmă cu zeci de ani, țara noastră s-a confruntat cu un ger și un viscol incredibil. Zăpada viscolită le-a creat oamenilor foarte multe probleme, mulți dintre acești rămânând blocați în case sau în zonele unde accesibilitatea era redusă.

Conform Antena 3, cel mai greu viscol a avut loc în luna februarie a anului 1954. Cheiul Dâmboviței din zona Piața Unirii din Capitală era pur și simplu paralizat de cantitățile enorme de zăpadă care au căzut atunci. Mii de oameni au ieșit să facă poteci cu lopețile și să ajute pentru a avea acces.

Potrivit statisticilor Administrației Naționale de Meteorologie, în luna februarie 1954 viscolul a lovit România în patru reprize, în perioadele 1-4, 7-9, 17-19 și 22-24. Mai mult decât atât, vântul a atins o viteză record, de 126 de kilometri pe oră. Și depunerea de zăpadă a atins un record: în 24 de ore — 115,9 l/mp.

La Călărași, de exemplu, cel mai gros strat de zăpadă a avut 173 cm. Troienele au atins 2-5 metri în sud-estul și estul țării.

Publicat: 20 Dec. 2019, 13:18 News
Pe aceeași temă