Horia Brenciu, la un pas să fie bătut la Petroșani. Artistul a fost scos cu TAB-ul din mulțime: ”Ne rup ăștia”

Publicat: 09 feb. 2024, 11:00 Autor: Soare Raisa Vedete

Horia Brenciu, la un pas să fie bătut! Carismaticul prezentator nu a mai fost doar un zâmbet, într-o cabină de TAB, la Petroșani! Alături de fotbaliști, artistul a așteptat, chiar cu sufletul la gură, plecarea.

Se întâmpla în 2006, la unul dintre meciurile care au rămas întipărite în mintea oricărui microbist: Jiul – Rapid. A fost cu ”circ”, iar mai mulți spectatori și-au îndreptat furia către fotbaliștii conduși atunci de Răzvan Lucescu. Fan al echipei din Giulești, Brenciu a fost prezent la partidă, dar a trăit, apoi, emoții mari.

Horia Brenciu, la un pas să fie bătut!

Trei puncte peste Rapid avea Steaua înaintea ultimei etape și se deplasa la Vaslui, pentru jocul cu echipa lui Porumboiu. Un egal rezolva campionatul. Rapidul mergea la Petroșani, să-și încerce puținele șanse, cu ”minerii” lui Alin Simota. Jocul avea să fie tensionat din start. Spectatorii au început să scandeze ”Steaua, Steaua”, asta după ce roș-albaștrii conduceau, din primele minute, cu 2-0.

Tensiunea s-a strecurat în teren. Rapidiștii au băgat ”material”, au curs eliminările. Cinci la număr, Daniel Niculae, Marius Constantin, Maftei, Dani Coman și Romeo Stancu. Meciul a fost oprit, la 1-0. Atunci a început haosul.

Horia Brenciu, momente tensionate la Petroșani

Fluierați din toate părțile, rapidiștii s-au îndreptat către vestiare, nu înainte de a-și saluta fanii, care i-au încurajat de la peluză. Doar că mai mulți suporteri ai Jiului au venit în parcarea stadionului, de unde urma să plece autocarul giuleștenilor. În rol intră Horia Brenciu. Tocmai coborâse de la oficială și țintă către vestiarul ”vișiniilor” s-a dus. A vorbit cu rapidiștii lui de suflet, dar alarma a fost, imediat, dată. Pentru a preveni incidentele, oficialii din Petroșani au apelat la Jandarmerie. Astfel, două TAB-uri au fost puse la dispoziția jucătorilor, pentru a fi scoși fără probleme de acolo. Iar Horia Brenciu avea să se înghesuie, alături de fotbaliști, în mașinile de armată, scria CANCAN.RO.

Câteva minute bune a durat până când TAB-urile s-au urnit. Timp în care Brenciu a scos câteva glume, pe seama evenimentelor tensionate de acolo. Unul dintre jucători a replicat cu ”Ne rup ăștia”, dar a fost mai mult o glumă. Cu Brenciu și jucătorii înghesuiți, TAB-ul s-a urnit. Au fost scoși la marginea orașului, unde îi aștepta autocarul. Steaua câștiga la Vaslui cu 4-0 și devenea campioană. Rapidiștii și-au plâns amarul până la București.

Sursa foto: cancan.ro / arhiva ciao.ro

Publicat: 09 feb. 2024, 11:00 Autor: Soare Raisa Vedete
Am absolvit facultatea de Jurnalism din București. Am lucrat în mai multe redacții precum Antena Stars, Antena 1, Kanal D…...
Pe aceeași temă
×