1. Legume crude
Țelina, feliile de ardei verde sau rosu, morcovii pot fi consumate ca gustare cu 2 linguri de humus. Gustarea în cauză conține vitamine, minerale, antioxidanți și acizi grași omega-3 care ajută la apariția senzației de sațietate și la accelerarea ratei metabolice.
2. Brânză semi-degresată cu biscuiți dietetici
Brânza semi-degresată este o sursă bogată de proteine și calciu, care nu furnizează o cantitate periculoasă de grăsimi. Consumată pe post de gustare, împreună cu biscuiți dietetici, contribuie la inducerea rapidă a stării de sațietate și ajută la reglarea apetitului alimentar la urmatoarea masă.
3. Fructe oleaginoase
Fructele oleaginoase și-au dovedit proprietățile excelente pentru o nutriție echilibrată, fiind bogate în acizi esențiali omega-3, care reduc nivelul colesterolului rău în corp (LDL) și îl cresc pe cel bun (HDL). Întrucât au un conținut caloric destul de mare, se recomandă o cantitate modică pentru gustările zilnice.
4. Iaurt grecesc degresat
Iaurtul grecesc este o sursă importantă de proteine, necesare pentru refacerea rezervelor de energie ale organismului, dar și un furnizor excelent de calciu și bacterii probiotice, pentru un sistem digestiv perfect funcțional.
5. Caise deshidratate și migdale
10 jumătăți de caise deshidratate și 10-15 migdale pot fi o gustare echilibrată, care nu predispune îngrășprii, potolește senzația de foame și aduce numai beneficii stării de sănătate pe termen lung.