Greseli care transforma cafeaua intr-un pericol pentru organism. La ce ora e indicat sa o bem in timpul zilei

Publicat: 01 sept. 2017, 15:18 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Greseli care transforma cafeaua intr-un pericol pentru organism. La ce ora e indicat sa o bem in timpul zilei

Cafeaua pare un elixir minune. O serie de cercetari au legat consumul de cafea de prevenirea unor boli precum dementa sau tulburarile metabolice. Pentru ca efectele benefice sa fie  pastrate, trebuie sa evitam anumite obiceiuri legate de depozitarea sau prepararea cafelei, care diminueaza aceste beneficii.

Cumparam cafea macinata. Cu totii ne inghesuim sa cumparam cafea macinata si fugim de cafeaua boase, fie pentru ca gasim plictisitor si mult prea complicat sa o rasnim noi acasa, fie  pentru ca ne e mai usor si mai la indemna sa o procuram gata macinata.

Bem cafea prea de dimineata. Specialistii recomanda ca ceasca de cafea sa fie bauta undeva intre orele 10 si 12 dimineata, pentru ca atunci scade nivelul de cortizol din organism si simtim nevoie de un plus de energie. O cafea bauta in graba dimineata la ora 7 nu ajuta mai deloc.

Punem prea mult zahar in cafea. Unul dintre cele mai mari avantaje ale cafelei este acela ca stabilizeaza nivelul de zahar din sange si reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2, multumita antioxidantilor pe care ii contine. Asadar, atunci cand indulcim in mod excesiv cafeaua, nu facem altceva decat sa o transformam intr-un desert, care nu are nimic în comun cu originalul.

Bem din aceeaşi cafea o zi întreagă: Bem de câteva ori dintr-o ceaşcă de cafea, apoi o uităm undeva pe birou şi ne întoarcem la ea doiă ore mai târziu şi tot aşa. Acest lucru este greşit. Cu cât este lăsată mai mult în ceaşcă, aciditatea cafelei creşte, putând duce la apariţia arsurilor gastrice şi a indifestiei şi, totodată, atacă smalţul dinţilor.

Sursa: doctorulzilei.ro.

Publicat: 01 sept. 2017, 15:18 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă
×