Genial! Cum inmoi untul in mai putin de 2 minute si cum poti sa pastrezi ouale in frigider proaspete, o luna!

Publicat: 10 mart. 2017, 14:41 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Genial! Cum inmoi untul in mai putin de 2 minute si cum poti sa pastrezi ouale in frigider proaspete, o luna!

Femeile care adora sa gateasca petrec mult timp in bucatarie unde pregatesc bunatati toata ziua. Si pentru ca timpul oricui este important, au nevoie de cateva trucuri care sa le faca viata la cratita mai usoara.

Noi iti prezentam 14 lucruri pe care trebuie sa le incerci si tu ca sa iti fie mai usor atunci cand gatesti din suflet pentru cei dragi:

1. Fixeaza bucati de paine pe marginile taiate din tort. Prinde-le cu scobitori in blatul desertului. Feliile de paine se vor usca, dar tortul va ramane moale si insiropat.

2. Fa peste la gratar fara sa il arzi sau sa il lipesti. Taie felii de lamaie si pune-le pe gratar. Peste ele adauga fileul de peste. Acesta se va gati, va avea o aroma interesanta de la lamaie si, cel mai important, NU se lipeste de gratar.

3. Foloseste un dispozitiv de taiat mere pentru a obtine felii egale de cartofi wedges. Acum sunt buni de pus la cuptor!

4. Foloseste o lingurita cu care amesteci in ceai pentru a curata ghimbirul de coaja. Va fi rapid si nici nu arunci prea mult din radacina.

5. Daca vrei ca ouale tale sa fie proaspete mai mult timp in frigider, fraca-le cu putin ulei vegetal. Daca le tii in cutie de cofrag, ai grija sa le lasi descoperite.

6. Prelungeste viata bananelor cumparate cu folie alimentara sau staniol. Rupe o bucata destul de maricita si acopera cozile bananelor. Astfel, fructele tale vor sta galbene mai mult timp si se pateaza abia dupa 3-4 zile.

7. Trucul asta e genial!!! Daca vrei sa inmoi untul in mai putin de 2 minute, pune-l pe o farfurie intinsa, incalzeste bine un pahar cu gura mare si apoi pune-l cu fundul in sus, peste unt. Produsul va incepe sa se inmoaie imediat.

8. Cookiesurile sunt delicioase cand sunt proaspete. Atunci sunt fragede si se rup usor. Daca vrei sa le pastrezi asa si sa nu se intareasca, pune o felie de mar in borcanul unde le pastrezi de obicei.

9. Daca vrei cuburi de gheata inedite, foloseste lamaie. Sau orice fel de citrice. Pune cate o felie in spatiul de pe tava de cuburi, adauga apa si pune la congelat. O sa ai cuburi inedite si aromate pentru orice bautura!

10. Scoate samburii de la cirese folosind o sticla si un pai. Spala sticla, pune cate o cireasa pe gura ei si apoi, cu un pai de plastic, impinge samburele in sticla. Acum poti face tarta linistita!

11. Daca miere ti s-a zaharisit, inseamna ca e naturala! Ca sa o aduci la o forma vascoasa, fierbe apa intr-o oala si apoi pune borcanul acolo. Temperatura o va topi usor. Ai grija! Nu fierbe mierea pe foc, in oala, deoarece ii vei strica proprietatile din cauza temperaturii prea mare.

12. Pastreaza ceapa sau usturoiul in pungi de hartie gaurite. Astfel se vor aerisi si nu vor mai mucegai!

13. Pastreaza zarzavaturile proaspete mai mult timp cu o punga de plastic. Baga-le in frigider in acest mod ca sa le pastrezi verzi mai mult timp.

14. Foloseste un borcan pentru a curata usturoi mai repede. Tot ce trebuie sa faci e sa pui usturoiul in borcan, sa pui capacul si sa agiti bine de tot.

Sursa: Creativeideas

Publicat: 10 mart. 2017, 14:41 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă
×