Ai gatit toata viata baconul gresit! Alimentul preferat al americanilor este aproape zi de zi prezent in farfuria cu mic dejunul lor. Dar nici ei nu stiu cum sa gateasca corect acest produs.
In mod normal, baconul se prajeste in tigaie sau se pune pe grill. Dupa ce devine rumen si crocant, este folosit la diverse mancaruri de la burgeri, la paste sau la salate. Dar uite ca asa devine o bomba calorica si iti afecteaza colesterolul.

Siteul Food Hacks Daily a publicat un material in care iti explica pasi cu pasi metoda:
1. Pune fasiile de bacon individual intr-o tigaie cu apa rece. Apa trebuie sa acopere putin feliile, nu sa fie tigaia plina. Apoi pune tigaia cu apa rece pe aragaz.

3. Dupa ce ai vazut ca toata apa din tigaie s-a evaporat, da focul mai mic, la mediu-scazut.

Cam asta este metoda simpla de a pregati bacon. Noi o folosim si cand e vorba de carne normala si e buna deoarece nu ai nevoie de ulei. Dar expertii care au incercat aceasta metoda nu s-au aratat prea incantati de ea.
Acestia sustin ca gustul s-a modificat si baconul nu mai este la fel de crocant si uleios. Gustul l-au asemanat cu cel al pastramei de vita. In plus, acestia mai zic ca baconul gatit in apa a devenit mai sarat decat cel prajit in ulei.
