Gabriela Cristea, vinete coapte la borcan. Rețetă simplă și rapidă + secretul vedetei

Publicat: 04 oct. 2025, 13:55 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete

Gabriela Cristea a pus vinete coapte la borcan. Rețetă este simplă și rapidă. Iată secretul vedetei.

Pentru vinetele la borcan, Gabriela recomandă coacerea lor în casă, apoi curățarea și pasarea, astfel încât să fie gata pentru iarnă.

„Am copt vinetele pe flacără deschisă, le-am curățat și le-am lăsat să se scurgă. Și o să vă arăt cum le păstrez eu pentru iarnă. Am spălat bine borcanele și capacele, am adus vinetele și voi pune sare. Eu prefer la toate conservele sau la toate murăturile să pun sare iodată. Nu trebuie să puneți foarte multă sare.

Pun sare peste ele și le amestec, ca să se pătrundă peste tot. Vinetele pe care le pun la borcan, în momentul în care le scoatem să le gătim, le mai lăsăm să se scurgă într-o sită. (…) Trebuie să umpleți borcanul, dar să lăsați foarte puțin gol, până la gâtul lui. Trebuie să aibă loc să fiarbă, pentru că le voi pune la bain-marie”, a explicat Gabriela Cristea în mediul online.

Secretul din bucătărie al Gabrielei Cristea

Vedeta a explicat și că există două metode sigure prin care alege să fiarbă borcanele, pentru ca acestea să reziste luni întregi: fie prin fierberea clasică în apă, fie prin sterilizarea la cuptor.

„În ambele situații le montez la fel. Iau o oală mai extinsă și nu foarte înaltă și le pun într-un prosop, peste care pun borcanele. Încerc să nu se lovească borcanele pentru că asta este toată treaba. Ele vor fierbe și dacă se vor lovi unele de celelalte, ele atunci e posibil să se crape. Pun apă până aproape de sus și le punem la fiert la foc foarte, foarte mic sau le putem pune la cuptor, la 120-130 de grade. Trebuie să fiarbă la foc foarte mic. Le fierb pentru aproximativ două-trei ore. După, le întoarcem, le punem la căldură împăturite să se răcească și suntem gata”, a mai spus Gabriela Cristea.

foto: social media

Publicat: 04 oct. 2025, 13:55 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×