Funeraliile prințului Philip. Lacrimi, solemnitate, onoruri militare. 73 de ani alături de Regină

Publicat: 17 Apr. 2021, 20:43 Vedete

Funeraliile prinţului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit la 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, au avut loc, sâmbătă, la castelul Windsor, într-un format restrâns.

Tot ceremonialul a fost gândit chiar de către prințul Philip, iar regina Elisabeta s-a asigurat că Operațiunea Forth Bridge, numele de cod pentru funeralii, va respecta întocmai dorința ducelui.

Funeraliile Prințului Philip au început, sâmbătă, 17 aprilie, la Palatul Windsor, iar trupul Prinţului Philip a fost transferat la Catedrala Saint George din Windsor cu un vehicul marca Land Rover care a fost configurat în mod special de prinţ.

La ceremonie, membrii Familiei Regale au urmat un set de reguli impuse de pandemie, dar și câteva măsuri noi, impuse în contextul în care Harry a părăsit Regatul Unit și a renunțat la îndatoririle regale în 2020.

30 de persoane au participat la ceremonie

Restricţiile impuse de pandemie în Anglia au permis prezenţa a doar 30 de persoane care au păstrat distanţa socială. Purtătorii sicriului şi clerul nu au fost incluşi în numărul participanţilor. Premierul britanic Boris Johnson nu a fost prezent, tocmai pentru a permite pezenţa Familiei Regale.

O altă absenţă este Meghan Markle, soţia Prinţului Harry. Potrivit presei britanice, ea a dorit să participe la funeralii, dar medicul i-a interzis deplasarea pentru că este însărcinată şi nu trebuie să se expună riscurilor.

Prințul Philip a avut parte de o ceremonie militară, dar nu și de funeralii naționale. A fost dorința lui. În deplină concordanță cu restricțiile antipandemie, la slujba din capela Saint George au participat doar 30 de persoane, în frunte cu suverana. În timpul procesiunii funerare, dar și pe durata slujbei, prinții William și Harry NU au stat unul lângă celălalt, pentru că familia regală a dorit să evite orice fel de tensiune care să umbrească funeraliile.

Sursa foto: Profimedia

Publicat: 17 Apr. 2021, 20:43 Vedete
Pe aceeași temă