Fructul ieftin care te poate ajuta la curăţenie! Casa ta va străluci dacă urmezi aceşti paşi

Publicat: 02 apr. 2024, 10:39 Autor: Hermina Hagianu Life
Fructul ieftin care te poate ajuta la curăţenie! Casa ta va străluci dacă urmezi aceşti paşi

Gospodinele caută cele mai bune trucuri care să le ajute la curăţenie, iar noi avem soluţia ideală. Produsele de pe rafturile magazinelor au început să fie din ce în ce mai scumpe şi de multe ori nu mai dau rezultatele aşteptate. Din acest motiv, metodele tradiţionale sunt din ce în ce mai căutate. Află în rândurile de mai jos cum te poate ajuta lămâia pentru a scăpa de pete şi murdărie.

Potrivit apartmenttherapy.com, există diferite modalități de a folosi lămâile pentru curățenie. Una dintre calitățile care le recomandă este aceea că pot neutraliza mirosul oțetului.

Astfel, dacă foloseşti oțet la curățenie și vrei să scapi rapid de acel miros înțepător, poţi să adăugi puțină lămâie în oțet, iar mirosul greu va fi îndepărtat.

Alte metode în care poţi folosi lămâia

Un alt truc ingenios este utilizarea lămâilor pentru a curăța sticla! Fie că vrei să speli ferestrele, sau orice altă suprafață de sticlă, tot ce trebuie să faci este să amesteci o linguriță de oțet și 2 de suc de lămâie, cu o cană de apă îndeajuns de fierbinte! Acest amestec va curăța sticla foarte eficient!

De asemenea, amestecul de oțet și lămâie te va scăpa ușor de petele de grăsime acumulate pe aragaz! Tot ce trebuie să faci este să foloseşti această soluție, iar apoi să freci bine suprafaţa, iar grăsimea ar trebui să dispară în doar câteva clipe!

Iată și recomandarea unui specialist în curățenie: „Oţetul şi lămâia pot ţine praful la distanţă. Cel mai bun este oţetul, dar dacă vă deranjează mirosul puteţi folosi lămâie sau puteţi amesteca oţet cu soluţia de curăţat podele. De asemenea oţetul, dar şi lămâia pot fi folosite ca şi degresant pe gresia şi faianţa din bucătărie. Mai exact într-o găleată de 5 litri de apă se poate pune o casă de oţet sau zeama de la 3-4 lămâi. Cu această soluţie de poate spăla apoi pe jos, iar podele vor fi curate cam o săptămână, deoarece oţetul are efect antistatic“.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 02 apr. 2024, 10:39 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă