Fotbalistul Gordon Banks a murit la 81 de ani! A fost numit cel mai bun portar al Europei de 6 ori

Publicat: 12 feb. 2019, 14:45 Autor: Simona Vedete

Doliu urias in fotbalul international! Unul dintre cei mai buni fotbalisti s-a stins din viata.

Gordon Banks, cel mai bun portar al Angliei la Cupa Mondiala, a murit la 81 de ani. Acesta s-a stins din viata dupa o lupta indelungata cu boala, timp in care a fost supus chimioterapiei.

A fost vizitat de multi fosti colegi in ultimele saptamani, pentru ca starea sa de sanatate era deja extrem de deteriorata, insa a murit linistit in timpul noptii, cu familia langa patul sau.

Chiar familia a fost cea care a dat trista veste printr-o declaratie pentru Stoke City: „Cu mare tristete va anuntam ca Gordon a murit linistit in decursul serii trecute. Suntem devastati pentru ca a plecat dintre noi, insa avem atatea amintiri frumoase si suntem mandri de el.”

Fotbalistul Gordon Banks a murit la 81 de ani

Fotbalistul Gordon Banks a murit la 81 de ani

Banks a lasat in spate o sotie, pe Ursula, si cei trei copii, Julia, Robert si Wendy. Este amintit drept cel mai bun jucator pe postul sau, fiind numit cel mai bun portat al Europei timp de sase ani, avand la activ 73 de cupe castigate pentru Anglia.

Banks, care s-a nascut in Sheffield, a marcat 628 de aparitii in intreaga cariera de 15 ani, jucand pentru echipele Chesterfield, Leicester City si Stoke.

A fost numit fotbalistul anului in 1972 insa cariera lui s-a sfarsit in 1973, cand vederea la un ochi i-a fost afectata din cauza unui accident rutier in care a fost implicat, potrivit Mirror.

Publicat: 12 feb. 2019, 14:45 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă
×