Flori și plante de apartament pe care nu trebuie să le expui în soare. Cum să le îngrijești

Publicat: 16 iul. 2020, 10:08 Autor: Ionita Nicoleta General
Flori și plante de apartament pe care nu trebuie să le expui în soare. Cum să le îngrijești

Florile și plantele înfrumusețează orice apartament, însă unele sunt mai pretențioase și mai greu de întreținut. Noi vă spunem care sunt plantele pe care nu trebuie să le expuneți la soare și cum trebuie să le îngrijiți corect, pentru a vă bucura cât mai mult timp de ele.

Plante de apartament care nu suportă soarele

În general, florile și plantele se bucură de razele directe ale soarelui și devin din ce în ce mai frumoase atunci când stau la lumină. Bineînțeles că sunt însă și excepții. Cu siguranță vi s-a întâmplat ca o anumită floare pe care o aveați în apartament să se ofilească, după ce a stat pe balcon. Explicația este foarte simplă: anumite plante nu suportă soarele și lumina în exces. Iată care sunt acestea:

Begonia

Acestea se numără printre cele mai apreciate și căutate plante de interior, tocmai pentru că sunt ușor de întreținut. Begoniile sunt ieftine, iar florile lor sunt extraordinar de frumoase. Aveți grijă însă să nu lăsați această floare în razele directe ale soarelui, pentru că se va usca. Begonia are nevoie de foarte puțină lumină.

Liliacul păcii

Este o plantă mai pretențioasă, dar este și benefică pentru apartamentul dumneavoastră, pentru că aceasta purifică aerul din încăperi. Îi place la întuneric, dar aveți grijă că are nevoie de foarte multă apă.

Bromelia

Această plantă fascinează prin aspectul ei și este preferată de oamenii care stau în apartament, pentru că dă un aer aparte locuinței. Bromelia nu suportă deloc lumina soarelui. Feriți-o de razele acestuia, pentru a evita să i se ofilească frunzele.

Peperomia

O altă plantă care iubește să stea în semiîntuneric este Peperomia. Dacă o veți lăsa într-o zonă din casă în care soarele bate direct, aceasta se va usca, indiferent câtă apă îi veți pune.

Ficusul

Celebrul Ficus este una dintre plantele cel mai des întâlnite în apartamente. Este rezistent, nu are nevoie de multă apă și nici de lumină. Nu este deloc indicat să țineți Ficusul pe balcon.

Limba soacrei

Este, de departe, cea mai rezistentă plantă de apartament. Este suficient să o udați o dată la câteva săptămâni și să o țineți într-un loc ferit de razele soarelui.

Cum se îngrijesc plantele de apartament

Indiferent ce plante alegeți pentru a vă înfrumuseța apartamentul, trebuie să știți dinainte cum trebuie îngrijite. Cea mai bună variantă este să alegeți plante care nu sunt pretențioase. Cele enumerate mai sus sunt preferate tocmai din acest motiv.

Respectați întocmai preferințele plantelor. Cele care iubesc lumina trebuie așezate pe balcon sau pe un pervaz, iar pe cele care cresc mai frumos la întuneric, puneți-le în locuri unde nu bate soarele direct. De asemenea, interesați-vă de câtă apă au nevoie plantele pe care le aveți.

Chiar dacă afară este vară, nu toate florile au nevoie să fie udate zilnic. Este posibil ca apa în exces să facă mai mult rău și în acest fel, să se usuce planta. Sunt și plante care nu rezistă fără apă. Dacă aveți astfel de specii, încercați să vă faceți timp pentru a le uda în fiecare zi, indiferent de vremea de afară.

Țineți cont și de faptul că și plantele de interior pot face diferiți paraziți. Dacă observați apariția acestora, căutați cea mai bună soluție chimică pe care să o folosiți. O dată pe an, este ideal să schimbați ghiveciul și pământul în care stă planta. În acest fel, îi creați un mediu propice pentru a rămâne sănătoasă.

Publicat: 16 iul. 2020, 10:08 Autor: Ionita Nicoleta General
Pe aceeași temă