Florența pe urmele lui Dana Brown – cele mai interesante locuri

Publicat: 22 Oct. 2020, 20:44 News
Florența pe urmele lui Dana Brown – cele mai interesante locuri

Florența este un oraș care timp de secole întregi a încântat turiștii din întreaga lume. A devenit, de asemenea, o inspirație pentru pictori, sculptori, precum și pentru romancieri și cineaști. Este protagonistul multor romane și filme și este, de asemenea, unul dintre locurile principale ale acțiunii din romanul lui Dan Brown „Inferno”, care a fost recent ecranizat.

Pe urmele „Inferno” prin Florența – cele mai importante obiective care apar în roman

Romanul și filmul „Inferno” au început să influențeze imaginația turiștilor atât de puternic, încât au început să viziteze orașul, pe urmele eroilor literari. În prezent, puteți chiar să rezervați un tur cu un ghid, inspirat de roman sau să îl organizați singur. Indiferent de soluția pe care o alegeți, primul pas este să rezervați un zbor ieftin către Florența. Acest lucru poate fi făcut, printre altele, pe site-ul: https://www.vola.ro/bilete-avion/din-Germania-DE/catre-Italia-IT/.

Unul dintre punctele culminante ale excursiei pe urmele ”Inferno” este Palazzo Vecchio. Aceasta este o clădire foarte importantă în Florența. A fost construită la sfârșitul secolului al XIII-lea și a fost sediul republicii florentine servind și ca primărie. Un alt loc uimitor de vizitat, indiferent dacă mergeți sau nu pe urmele lui Dan Brown, este Galeria Uffizi. Aici se află cele mai mari opere ale Renașterii, printre altele, ale lui Sandro Botticelli, Leonardo da Vinci sau Michelangelo. Galeria a fost fondată la inițiativa Kosma I Medici, iar Giorgio Vasari a fost responsabil pentru crearea acesteia, căruia i se atribuie și crearea termenului „Renaștere”.

În „Inferno” apar, de asemenea, Grădinile Boboli, care este cel mai mare parc din Florența. Există numeroase sculpturi și fântâni, precum și picturi care au fost așezate în peșteri. Ele reprezintă zeități romane. Dacă vă aflați în acest loc, veți fi la doar câțiva pași de Palazzo Pitti, un alt loc interesant. În interior se află un complex muzeal, unde puteți admira, printre altele lucrările lui Titian și Rafael, precum și costume și produse din argint.

Ce altceva mai merită văzut, atunci când sunteți în Florența?

Florența este mult mai mult decât o căutare de personaje fictive. Există multe alte locuri interesante de văzut aici. De ex. este Palatul Medici, care a fost comandat de această familie florentină. Chiar și faimosul Michelangelo a contribuit la proiectarea acestuia – de acesta au fost proiectate ferestrele de la intrarea în palat. În interior, puteți vizita două încăperi – Capela Epifanie și Sala di Luca Giordano. Un fapt interesant este că manuscrisele din „Divina Comedie” a lui Dante, sunt păstrate în biblioteca situată în interiorul palatului.

Un alt loc interesant, cu o priveliște frumoasă, este Ponte Vecchio, sau Podul Vechi, cunoscut și sub denumirea de Podul Aurarului. Este cel mai vechi pod de pe râul Arno, iar denumirea sa provine din faptul că în secolul al XVI-lea au fost înființate Au luat naștere aici orfevrării și magazine de bijuterii.

Publicat: 22 Oct. 2020, 20:44 News
Pe aceeași temă