Filmul de pe Netflix care a devenit cel mai vizionat la nivel global. E în trending în 67 de țări

Publicat: 03 nov. 2023, 11:40 Autor: Loredana Dumitrașcu Viral
Filmul de pe Netflix care a devenit cel mai vizionat la nivel global. E în trending în 67 de țări

Noua dramă poloneză Forgotten Love (Znachor) a devenit un hit global pe Netflix, petrecând primele cinci săptămâni de la lansare printre primele 10 cele mai populare filme în limba non-engleză din întreaga lume pe platformă.

Numărul de ore în care a fost vizionat până acum sugerează că va fi, de asemenea, printre cele mai de succes titluri non-engleze ale Netflix.

Forgotten Love – care se bazează pe romanul din 1937 Znachor (tradus în mod normal în engleză ca The Quack) de Tadeusz Dołęga-Mostowicz – a fost produs de Netflix și difuzat pentru prima dată pe platformă pe 27 septembrie.

În prima sa săptămână, a fost difuzat în flux de aproape 12 milioane de ori, făcându-l al doilea cel mai vizionat film în limba non-engleză la nivel global pe platformă. De atunci, a rămas în top 10 săptămânal, strângând 35 de milioane de vizualizări în primele cinci săptămâni.

Filmul de pe Netflix care a devenit cel mai vizionat la nivel global

În acest timp, a fost urmărit timp de puțin peste 81 de milioane de ore. Asta se află cu mult în urma celui mai vizionat film non-englez al Netflix, Troll, care a fost vizionat timp de 159 de milioane de ore în primele cinci săptămâni. Dar este înaintea My Name is Vendetta (72 de milioane de ore), care este al șaptelea în clasamentul platformei.

„[Forgotten Love] este unul dintre cele mai vizionate filme în zeci de țări din întreaga lume, de la Argentina, Peru și Brazilia, prin Taiwan și Turcia, până în Portugalia, Germania, Maroc și Canada”, directorul Netflix de filme pentru Europa, Łukasz Kłuskiewicz, a declarat site-ului de știri Wirtualna Polska.

Forgotten Love, care este regizat de Michał Gazda și îl are în rolul principal pe Leszek Lichota, are loc în Polonia interbelică și spune povestea unui chirurg respectat care, după ce a fost abandonat de soție, își pierde memoria din cauza unei răni. El ajunge muncitor într-un sat mic, unde începe să lucreze ca vindecător.

E în trending în 67 de țări

Filmul Netflix este a treia oară când romanul lui Dołęga-Mostowicz este adaptat pentru marele – sau în acest caz mic – ecran, după o versiune din 1937 regizată de Michał Waszyński și un film din 1982 al marelui cinematograf polonez Jerzy Hoffman.

„Să interpretez un personaj atât de iconic care se luptă cu multă experiență, cu traume imense și să-și regăsească identitatea din nou a fost o provocare uriașă de actorie pentru mine”, a declarat Lichota pentru postul RMF.

„Povestea profesorului Wilczur [personajul principal] a arătat de generații întregi că, datorită statorniciei inimii umane, umilinței și dorinței de a căuta adevărul, soarta se poate întoarce întotdeauna”, a adăugat Lichota.

Anul trecut, Netflix a deschis noi birouri la Varșovia, spunând că intenționează să colaboreze mai strâns cu creatorii locali din Polonia, pe care i-a identificat drept o „piață cheie” pentru firmă.

Vorbind săptămâna aceasta cu Wirtualna Polska, Kłuskiewicz a menționat că scopul lor în producerea de conținut în Polonia nu este să găsească „proiecte a căror intenție principală de la început este să le sublinieze universalitatea și să ajungă la un public global”.

„Vrem să spunem povești cu rădăcini în specificul și cultura poloneză, referindu-ne la evenimente și personaje locale”, a continuat el. „Este o bucurie suplimentară când devin populare și în străinătate, așa cum este cazul Forgotten Love.”

Pe IMDb, cea mai importantă bază de date pe internet pentru industria filmului, Forgotten Love are în prezent un rating de 7,6/10 din aproximativ 5.400 de recenzii ale utilizatorilor.

Publicat: 03 nov. 2023, 11:40 Autor: Loredana Dumitrașcu Viral
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă