Fenomen meteo extrem de bizar în România! Inversiunea termică a răsturnat temperaturile

Publicat: 06 Dec. 2019, 22:44 News
Fenomen meteo extrem de bizar în România! Inversiunea termică a răsturnat temperaturile

Un fenomen mai puţin obişnuit a răsturnat temperaturile în România. Pe crestele munţilor a fost soare şi vreme de primăvară, în timp ce la câmpie, oamenii au tremurat la multe grade cu minus.

Inversiunea termică a venit şi cu recorduri. În câteva ore, la Rânca, au fost diferenţe de 30 de grade, un şoc termic pentru turişti.

Vineri noapte, un fenomen rar a răsturnat temperaturile. În mare înălţime a fost mai cald decât la câmpie, relatează observator.tv.

O masă de aer cald a pătruns deasupra României şi a rămas pe crestele munţilor, împingând aerul rece spre zonele joase. Fenomenul de inversiune termică a adus şi recorduri. În timp ce la Vârful Omu au fost 9 grade, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe 5 decembrie, la Calafat a fost minus un grad.

Un şoc termic de aproape 30 de grade a fost resimţit la Rânca. Azi-noapte au fost minus 22 de grade, iar dimineaţă, 6 grade cu plus.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Meteorologii au venit şi cu o prognoză pentru sărbători. De Crăciun se anunţă  o vreme mai caldă decât normalul perioadei. Nu e clar dacă Moş Crăciun va veni şi cu zăpadă.  Sunt însă toate şansele să fie ninsori mai abundente, în special în vestul ţării, de Revelion, arată Centrul European pentru Prognoze.

Estimările nu iau în calcul şi fenomenele extreme care pot surprinde România în această iarnă.

Publicat: 06 Dec. 2019, 22:44 News
Tags:
Pe aceeași temă