Fapte bune înainte de Crăciun. Mihai Morar și Connect-R donează pentru un motociclist ajuns în scaun cu rotile

Publicat: 17 Dec. 2020, 16:23 General

Mihai Morar și Connect-R, emoționați până la lacrimi de povestea lui Florin Mihuț, un tânăr motociclist din Oradea. Coșmarul orădeanului a început atunci când, într-un moment de neatenție, a devenit victima unui accident de motocicletă. Diagnosticul a fost crunt: avea să rămână paralizat pentru tot restul zilelor. Florin nu a abandonat lupta cu viață, iar sportul i-a devenit raza de speranță.

„M-am regăsit în sport, m-a scăpat de depresie!”, a declarat tânărul, în direct, în Orașul Faptelor Bune, ediția 2020. Ce-și dorește acum Florian? Un hand bike, o bicicletă care poate fi folosită de persoanele cu dizabilități. „Practic, tot ce trebuie să faci este să pedalezi cu mâinile, nu ai nevoie de picioare. Dacă ești bun, poți fi sportiv de performanță. Îmi doresc să particip la jocurile paralimpice, dar pentru asta am nevoie de bani ca să-mi cumpăr această bicicletă.”, a continuat orădeanul.

Fapte bune înainte de Crăciun. Mihai Morar și Connect-R donează pentru un motociclist ajuns în scaun cu rotile

Nu ai cum să rămâi impasibil în fața unei asemenea povești. „Florin, vreau să încep eu toată treaba. Cu 200 de euro. Înțeleg ce înseamnă pasiunea pentru ciclism, pentru mine tu ești motivație. Nu există scuză să nu faci sport. Dovada vie ești tu. O să iau contul de pe site și o să o rog pe soție să transfere acești bani!”, a declarat Mihai Morar, direct de la microfonul de locuitor al Orașului Faptelor Bune.

După startul dat de DJ-ul Radio ZU, o altă persoană publică din România a decis să pună umărul la îndeplinirea visului lui Florin Mihuț. „Vă pup, vă iubesc! E impresionant ce faceți. L-am auzit vorbind pe Florin. Acum stau în pat, am un început de spodiloză cervicală și mereu am spus că m-aș reapuca de sală, dar aștept să-mi treacă povestea asta. Acum mă uit la băiatul ăsta și mi-am spus “OMG să-mi fie rușine, n-am scuză. Florin este un exemplu de voință și de curaj și are nevoie de tot suportul nostru. Din acest motiv o să donez și eu 300 de euro.” le-a declarat Connect-R lui Buzdu și Morar.

În 2020, nu putem să ne dăm mâinile. Dar putem să ne dăruim inimile.

În perioada 16 – 22 decembrie, Radio ZU se mută deasupra Bucureștiului ca să fie aproape de România. Așa cum ne-am obișnuit deja, cu o săptămână înainte de Crăciun, DJ-ii Radio ZU aleg să plece din sânul familiilor lor și să locuiască 24 de ore din 24, 7 zile, într-o casă de sticlă de unde încearcă să aducă alături cât mai mulți oameni care au nevoie cu oameni care au de unde. În cele patru ediții de până acum, Orașul Faptelor Bune s-a deschis într-o piață publică. În primii trei ani, în Piața Universității din București, iar în cel de-al patrulea an în Piața Unirii din Oradea.

În 2020, studioul Radio ZU, centrul Orașului Faptelor Bune, va fi la kilometrul zero al Capitalei, acolo unde a căpătat prima dată formă și poveste. De data aceasta, Casa Radio ZU va fi amplasată deasupra Bucureștiul, la etajul 19 al Hotelului InterContinental. Astfel, campania este organizată în conformitate cu toate normele privind prevenirea și controlul transmiterii infecției SARS-COV-2 în contextul pandemiei de COVID-19.

„Urmărește 7 zile din 7 Orașul Faptelor Bune. De la etajul 19 al InterContinental. Radio ZU se mută deasupra Bucureștiului ca să fie aproape de România. În 2020, nu putem să ne dăm mâinile. Dar putem să ne dăm inimile.”, continuă Mihai Morar.

Ca în fiecare an, întreaga campanie poate fi ascultată non-stop pe toate frecvențele Radio ZU și poate fi urmărită video 24/24 pe site-ul www.radiozu.ro/live. Momentele cele mai importante sunt transmise live și pe pagina de facebook a Radio ZU, dar și pe ZU TV.

Și anul acesta se poate oferi sprijin celor care au nevoie prin intervenții în direct pe radio, donații în urnele poziționate în 65 de locații din peste 20 de orașe din țară, lista și harta acestora este disponibilă pe platforma campaniei. De asemenea, cei care vor să susțina cauzele din Orașul Faptelor Bune, au la dispoziție două conturi bancare, unul de Lei și unul de Euro. În plus, anul acesta donațiile pot fi făcute și prin PayPal.
Cei care își doresc, pot alege direct din platforma Orașul Faptelor Bune dorințe ale celor care au nevoie, dorințe ce pot fi îndeplinite ușor prin intermediul paginii dedicate campaniei.

Publicat: 17 Dec. 2020, 16:23 General
Pe aceeași temă