EXCLUSIV Pandemia l-a lasat pe Cristi Brancu fără emisiune TV! ”Am aproape 30 de ani de media, așa că decizia a fost acceptată și înțeleasă de ambele părți”

Publicat: 27 Aug. 2020, 08:01 Vedete

De patru luni de zile nu l-ați mai văzut la TV, la Agenția VIP de pe Antena Stars, dar Cristi Brancu s-a mutat în online, acolo unde rămâne observatorul perfect al showbizzului, și unde se apropie de 40.000 de abonați pe canalul său de Youtube. Telespectatorii săi fideli i-au rămas aproape și pe online și îi urmăresc cu sfuletul la gură talk show-urile cu invitați celebri. Dacă revine sau nu în grilă de toamnă cu o nouă emisiune, cât de mult l-a afectat pandemia de Coronavirus și cum merge relația cu soția sa, Oana Turcu, Cristi Brancu a spus tot pentru Ciao.ro!

 Cristi, cât de mult te-a afectat pandemia de coronavirus?

Nu există om care să nu fi fost afectat de pandemie. Din punct de vedere profesional, sunt foarte puțini cei care pot nega că li s-a restrâns activitatea, că li s-au diminuat veniturile. Și, e limpede, ce e mai greu, din punct de vedere economic, de-abia acum urmează. Cel mai rău este că, pe plan mondial, am ajuns să trăim cu deplină și permanentă prezență a FRICII. De a muri, de a te îmbolnăvi, de a-i îmbolnăvi pe cei pe care îi iubești.  Ești neputincios în fața unui virus care-și schimbă caracteristicile des și practic poate fi luat de oriunde. Nu mi-am permis să-i pun în pericol pe cei dragi, așa că am făcut ORICE e omenește posibil pentru a mă proteja. Altfel, deși a fost greu pentru Tudor, a fost o experiență minunată să stăm atât de mult împreună, să ne legăm cu toții mai mult sufletește, să simțim că rolul nostru în creșterea lui este cel dorit.

De ce nu mai apari „pe sticlă”, la Antena Stars? Din cauza crizei? Ai plecat tu sau așa a decis conducerea? Am înțeles că se preferă acum prezentatorii mai tineri care au salarii mai mici! Așa este?

Spectrul crizei care abia a început a schimbat multe în toate televiziunile din România. Atâtea proiecte de anvergură s-au întrerupt sau nu se vor mai face. Bugetele s-au schimbat fundamental. Agenția VIP a fost o emisiune-fanion a stației vreme de 13 ani și numai spectrul crizei generate de pandemie a decis această pauză lungă. Am aproape 30 de ani de media, așa că decizia a fost acceptată și înțeleasă de ambele părți. Speculațiile legate de vârsta prezentatorilor este hilară și neadevărată, puteți verifica acest lucru. Fiecare business are un plan de afaceri pentru fiecare moment. Restul sunt sentimentalisme și imaturități.

Îți lipsește televiziunea? Cum o percepi acum și ce crezi că s-a schimbat în aceste 5 luni, de când a început nebunia?

Vreme de 12 ani am avut emisiune pe post șase zile din șapte într-o săptămână. Am făcut, atâta timp, cele mai multe emisiuni TV pe an. Doar Dan Diaconescu putea face mai mult, dar știți bine ce l-a oprit… Aproape 4000 de emisiuni în 13 ani. Parcă merge și o gură

 de aer! Televiziunea este o pasiune care mă arde în continuare și de unde nu am plecat. În cinci luni, industria media s-a schimbat însă cu totul. Abia acum, marii investitori în publicitate ai planetei încep să simtă dimensiunea pierderilor. Vor urma schimbări și mai tulburătoare, veți vedea.

Ai de gând să revii în TV? Tot la Agenția VIP, din septembrie? Ce se aude?

Da, am de gând să revin la TV. Cariera mea TV a fost strâns legată de Antenă, mă leagă de acest loc oameni cu care am făcut performanță și am trăit momente minunate. Antena rămâne prima mea opțiune în carieră. Nu veți regăsi Agenția VIP din toamnă, dar asta nu înseamnă că nu ne putem Întâlni într-un alt proiect viabil.

Ai început o serie de live-uri pe Facebook și canalul tău de youtube, interviuri cu vedete și specialiști! Cum merge treaba?

Aici este viitorul! Indiferent de următorul proiect TV, nu voi întrerupe proiectul Cristi Brancu Live, transmis în streaming pe YouTube și Facebook. Practic, nu am lipsit deloc din fața publicului. Timp de patru luni, am avut interviuri aproape zi de zi. Mă regăsesc mult în acest proiect, pentru că e ceea ce oamenii cu nevoie acum. Oamenii vor să știe ce se va întâmpla cu ei, cum să-și vindece fricile, cum să-și păstreze sănătatea, cum să facă bani. Vor soluții, multă speranță. Am aflat lucruri senzaționale de la vedete, doctori, mari oameni de business, avocați, terapeuți, profesori, psihologi. Aveam nevoie de această repoziționare. Faptul că, lunar, am un număr de urmăritori care ar face profitabil un talk-show TV mă liniștește. Numărul de abonați s-a dublat în patru luni, mă apropii de 40000. Atenție, trăim un moment unic în istoria lumii. Oamenii vor să se salveze, trebuie să fii concentrat pe nevoile lor. A sta într-un glob de sticlă, vorbind despre celebrități, e prea puțin.

Profesional vorbind, cum te vezi în viitor, după ce scăpăm de această perioada de criză?

Nu e clar pentru nimeni când vom scăpa din această criză și mai ales cum vom ieși din ea. De la state puternice ale lumii și până la angajați care mureau de nerăbdare să ajungă în vacanță, toată lumea a apelat la rezerve. Am avantajul că niciodată, în 30 de ani, am făcut treabă indiferent de condițiile de lucru. Sunt adaptat la ce va urma. Dar atenție, că politica media, degeaba ar ține cineva salariați doar pe criteriul salarizării mici – unde nu e calitate, nu crește nimic. Așadar, mă văd făcând media. Am fost creator de conținut pentru print, radio, TV, online și doresc să perfecționez și zona de training, unde am certificări și acreditări naționale și un proiect la cheie cu metode unice, Story-Trainer. Cum să fii câștigător din orice apariție sau discurs. Cum să fii sclipitor, dezinvolt în lume. Vă învăț eu.

Care este asul tău din mânecă acum?

Stabilitatea extraordinară a familiei mele. Am fost mereu oameni chibzuiți și nicio criză nu ne-a prins nepregătiți. Am construit foarte multe în aceste cinci luni, atât pentru brandul Ardes, cât și pentru noi. Erau lucruri care trenau, pentru că televiziunea era mereu pe primul loc.

Tudor a împlinit recent 9 ani! Cum e cu un băiat așa mare și deștept? Am văzut că vorbește foarte mult în limba engleză!
Nu există bucurie mai mare! Tot ceea ce face el ne elimină orice posibilă dezamăgire din partea lumii. Limba engleză este marea pasiune a vieții sale. Are aptitudini mult peste medie. Este un copil extrem de creativ, pe care îl susținem și îl ajutăm să ajungă un învingător în viață. Este marea noastră izbândă.

Care sunt activitățile voastre preferate tată-fiu?

Multe. El are un canal de YouTube la care sunt operator, monteur, specialist online pentru un copil care este un regizor și un scenarist sclipitor! În plus, citim, facem sport, lecții, descoperim lumea împreună!

Ați fost la mare, iar tu și Oana păreți mai îndrăgostiți că niciodată! Care este secretul relației voastre? Cum va mențineți încă pasiunea ca la început?

Nu există secret. Există IUBIRE. Adevărată, deplină, completă. Anii trec, dar noi suntem mereu un tot în față fiecărei provocări a vieții. Noi știm că iubim și suntem iubiți. Este o femeie minunată, superbă din toate punctele de vedere și nu știu cum am făcut să merit de la Dumnezeu o soție ca ea. Pasiunea nu se caută, ea ESTE.

Cine crezi că e de vină și a greșit pentru situația în care a ajuns România?

Vorba unui bun prieten, marele avocat Cristian Sârbu – suntem singurul loc cucerit de imperiul român pe care acesta l-a părăsit! Avem în ADN atâtea calități, dar și nevoia aceasta nebună de a ne fura căciulă, de a trăi în invidie și lipsa de responsabilitate. Noi suntem peste tot și nicăieri. Știu atâția corporatișți occidentali respectabili care în România au învățat șmecheria, chiar și hoția. Ar fi de vorbit zile întregi.

Cum ți se pare acum presa mondenă? Se va duce totul în online?

Presa mondenă se îndreaptă CU TOTUL în online. Presa pe print, atâta câtă mai e, găsește resurse tot mai puține de a trăi. Televiziunea pierde în fiecare an spectatori în dauna online-ului. În calitate de consumator, ai totul într-un device în buzunar. Cu costuri mult mai mici, atât pentru cel care produce, cât și pentru cel care plătește. E logic ce va urma.

Publicat: 27 Aug. 2020, 08:01 Vedete
Pe aceeași temă