EXCLUSIV | Mihai Trăistariu e revoltat! „Așa zișii fani Eurovision România au distrus complet selecția națională!”

Publicat: 13 mai 2023, 20:13 Autor: Dora Bazavan Vedete

Mare fan înfocat Eurovision, Mihai Trăistariu e geană pe tot ce se întâmplă, mai ales în seara asta, pe marea finală Eurovision 2023, de la Liverpool, pe care o va viziona direct din Malta, acolo unde a fost invitat la un super concert dedicat Eurovisionului, la care au participat  8 artiști locali și unul internațional, adică el. Ce i-a plăcut la ediția Eurovision 2023, ce a spus pe bune și pe cine mizează în finala din această seară, Mihai Trastariu a spus totul pentru Ciao.ro și am aflat și cine l-a supărat pe artist și de ce este acum înverșunat!

Mihai, care este părerea ta despre Eurovision 2023? Tu vei mai participa vreodată la concursul Eurovision?

Nu că o să mai particip vreodată, o să particip 100%, până câștig! Eu sunt fan Eurovision, îmi doresc acest mega rezultat pentru România și pentru mine! Vreau să aduc Eurovisionul în țară și mi-am jurat asta! Eu am atins în cariera mea tot ce mi-am propus! Adică am luat cea mai bună voce de trei ori, hitul anului l-am luat, albumul anului, videoclipul anului, artistul anului. Sunt între cei mai iubiți 100 de artișți din toate timpurile deci am luat la  rezultate și la titluri încât tot ce îmi lipsește este locul 1 pentru România la Eurovision. Am reprezentat România, atunci cu „Tornero”, am luat locul 1 pe țară dar  eu vreau să aduc României locul 1 mult visat și mă zbat și o să-l aduc. Sigur voi mai participa când voi avea o piesă bombă care să depășească „Tornero”. Mă preocup deja!

Mihai Trăistariu e revoltat!

De câte ori ai participat tu până acum la Eurovision?

 De 11 ori am fost finalist Eurovision. Nu doar participant, ci finalist de fiecare dată! A șasea oară am câștigat cu “Tornero”!

Ce ți-a plăcut și ce nu ți-a plăcut la această ediție a Eurovisionului?

La ediția aceasta mi-a plăcut spectacolul, care de la an la an e din ce în ce mai fain.  Adică mă refer la lumini, sunet, coregrafie, scenografie, grafică, tot ce înseamnă spectacolul în sine. Este maiestuos! Abia aștept, de exemplu, să mă uit diseară! Sunt în Malta și eu mă uit la Eurovision în loc să mă duc să mă plimb dar sunt fan și trebuie să văd tot. Deci spectacolul în sine mă fascinează, chiar dacă sunt voturi politice, se schimbă note între țări, el tot rămâne un spectacol fabulos, cu cea mai mare audiență de pe planetă. Întrece meciurile de fotbal,  sunt 600 de milioane de telespectatori în minutele alea, deci atât de mare e audiența! Drept pentru care cine câștigă Eurovisionul, a doua zi este megastar internațional și atunci mi-a plăcut spectacolul în sine!

Cu cine dai de pământ?

Nu dau de pământ cu nimeni, nici nu am dat și nici nu voi da! În niciun caz!

Mihai Trăistariu: „Așa zișii fani Eurovision România au distrus complet selecția națională!”

În seara asta e finală Eurovision 2023, cine crezi că va câștiga?

De câștigat, eu pariez pe Suedia, Loreen care a mai câștigat acum 5-6 ani cu „Euphoria”. Are o piesă foarte faină,  și show ca lumea, e artist, e frumoasă, are tot ce îi trebuie. Și în sondaje e pe primul loc dar în mintea mea tot ea e pe primul loc. Eu sper să câștige ea pentru că merită! Restul sunt măscăreli! Locul 2 – unul din Finlanda, în sondaje, o măscăreală, sper să nu, și locul 3 în sondaje e Ucraina și sper să nu mai fie Ucraina că nu mai vreau  politică și războaie și milă. Deci, Doamne ajută, să ia Suedia!

Ce părere ai avut de reprezentantul României la Eurovision, Theodor Andrei?

Raportat strict la România și la Theodor Andrei, el e talentat.  Îl cunosc de mic, l-am jurizat când era mic,  avea 10-12 ani, eu eram președinte de juriu la niște festivaluri, l-am tot jurizat, lua mereu premiul I, trofeuri, băiatul e foarte bun! El e talentat! Am  înțeles că e la liceul de artă, în clasa a 12-a, la teatru, deci are carismă lucrată, să zic așa, cu profesori, e șlefuit, are șmecherie în el de scenă,  nu are timiditate, nu e timorat deloc, se vede că are scena la picioare, e talentat și la compus, că am înțeles că piesa e a lui, compusă strict de el, integral, dar nu era o piesă de concurs!

Asta e minusul pe care pot să îl spun cu mâna pe inimă, dacă ar fi să zic ce nu mi-a plăcut! Nu mi-a plăcut melodia! Și culmea, Eurovisionul este un concurs de creație, cum este Sanremo  sau Festivalul de la Mamaia. E un concurs de creație, piesa primează, până la urmă trebuia să fie o melodie faină. În primul rând că nu mi se pare melodia de Eurovision. Nu e o melodie proastă, nu zic asta, poate să fie de showbiz, poate pe stilul lui rock sau ce cânta el, putea fi la radio, putea să fie în trending pe youtube dar nu de concursul Eurovision.

Eu am zis încă din finala românească

Eu am zis încă din finala românească, am fost prezent în sală, invitat acolo să vorbesc, și am zis că el era cel mai potrivit să câștige pe România dintre puținele alea piese neinteresante, culmea, nu știu cine le-a ales pe acele 12 piese  din 100, destul de slabe și atunci el a fost cel mai  potrivit, dar am zis încă de când s-a încheiat selecția că nu va face nimic, nu trece în finală. Și așa a și fost. Nu e o piesă de concurs!

Vreau să spun un lucru care trebuie punctat! „Fanii” Eurovision România nu susțIn Eurovisionul românesc. Ei niciodată nu au adus câștigătorul și nu numai câștigătorul, concurenții înscriși în competiție sunt desființați la propriu și la figurat, pe toate căile, li se aduc  defectele în prim plan, jigniri grosolane pe net,  de-aia nici nu se înscriu vedete.

Se observă de la an la an că nicio vedetă nu se mai înscrie la Eurovision de frică

Se observă de la an la an că nicio vedetă nu se mai înscrie la Eurovision de frică pentru că hate-ul, ca să o iau și pe engleză, ura îndreptată asupra concurenților Eurovision este masivă în perioada înscrierilor.  Și atunci nimeni cu renume nu mai are curaj să se mai înscrie, ca să nu fie terfelit și târât în mizeria asta! Și atunci te trezești că anul ăsta erau în finală 10 sau 12 anonimi! Nu vreau să îi jignesc dar mie iimi erau necunoscuți, nu cunoșteam pe nimeni, numai niște copii care au mai  fost la festivaluri.

Nu merge așa! Trimiți la Eurovision un copil necopt, da? Vreau să învinovățesc fanii Eurovision România care – eu acum sunt în Malta și am cântat aseară pentru fanii Eurovision din Malta! Nu îți spun ce diferență, de la cer la pământ! Orice artist a urcat pe scenă, l-au iubit, au urlat cu el… E o diferență majoră între fanii Eurovision din străinătate și fanii din România, care se  declară fani dar ei distrug practic concursul!

Ei au distrus concursul Eurovision de la an la an!

Ei au distrus concursul Eurovision de la an la an! L-au făcut să fie atât de mic și neinteresant și atât de șters încât sunt atât de revoltat pe atitudinea lor că nu știu cum să îi fac să dispară efectiv. Sunt catastrofă ca și comportament!

Orice se postează despre un cocnurent Eurovision din România, în 5 minute sunt 20 de mesaje de ură asupra lui și atunci omul se retrage. Nu ai cu cine! Nu știu de ce sunt așa construiți! Poate suntem noi ca nație așa dar nu am văzut așa ceva! Ei sunt fani și au făcut fan cluburi pe Facebook dar nu îți spun ce e acolo! E o mizerie ce se întâmplă acolo! În străinătate fanii Eurovision își susțin artiștii și la noi le dau în cap!

Publicat: 13 mai 2023, 20:13 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă