EXCLUSIV | Luciana Indre a învins cancerul! Ce spune despre boala care i-a schimbat viața: „Mi-am dorit să trăiesc și Dumnezeu mi-a oferit o nouă șansă”

Publicat: 31 mart. 2023, 12:36 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Luciana Indre, prezentatoarea de la Sănătate cu stil PRIMA NEWS, are o poveste impresionantă de viață. Vedeta a învins boala secolului și acum trăiește fiecare clipă la maximum.

Luciana Indre, prezentatoarea de la Sănătate cu stil PRIMA NEWS, iubește la distanță! Vedeta care s-a născut a doua oară, s-ar putea spune, după ce a învins cancerul, trăiește o poveste de dragoste cu un bărbat care este stabilit în Corsica. Distanța însă nu pare a fi o problemă în relația lor, după cum ne-a dezvăluit în interviul exclusiv.

Luciana Indre, despre cea mai mare cumpănă din viața ei: „Au fost momente de anxietate, frici, neîncredere, temeri, însă părintele meu duhovnic…”

Luciana, putem spune că te-ai născut a doua oară. Ai învins cancerul. Ce anume ți-a dat putere în timpul acestei lupte?

Dumnezeu! L-am simțit alături de mine la fiecare pas pe care l-am avut de făcut. Și faptul că am crezut în șansa mea. De fiecare dată când primeam vești bune de la medici, când vedeam rezultatele de la investigații și, Slavă Domnului, erau bune, atunci când doctorii îmi spuneau că răspund bine la tratament, am avut încredere.

Au fost și momente de anxietate, frici, neîncredere, temeri, însă părintele meu duhovnic Ciprian Grădinaru, de la Paraclis, m-a ajutat mereu să trec peste ele!

În plus, îl vedeam pe tatăl meu cât e de puternic, de optimist! Pentru el nu exista o altă variantă decât aceea de a mă face bine. El mi-a fost echilibru.

Și au mai fost lângă mine câțiva oameni apropiați, colegi și prieteni care niciodată nu m-au tratat ca pe un om bolnav. Munceam zi de zi alături de ei, ca și când niciodată nu aș fi purtat în suflet povara aceasta. Cred că și acest aspect a contat enorm, faptul că nu am renunțat la job, la activitățile zilnice.

Cum ți-a schimbat viața această cumpănă?

Sună suprinzător, însă am un singur răspuns clar și răspicat: ÎN BINE. Mi-am dorit să trăiesc și Dumnezeu mi-a oferit o nouă viață, mi-a deschis ochii, mintea și sufletul.

Luciana Indre, prezentatoarea de la Sănătate cu stil: „Am întâlnit prin spitale tot felul de oameni și tot felul de mituri, unii care se tratau cu ceaiuri magice sau cu alimente minune, evident, fără rezultat”

Prezinți emisiunea “Sănătate cu stil” de la Prima TV și Prima NEWS. Crezi că publicul devine mult mai receptiv la o emisiune realizată de un om care s-a confruntat direct cu o problemă medicală?

Îmi doresc asta! Noi ne lovim de o lipsă de informare uriașă, iar faptul că eu am trecut prin această experiență m-a făcut să observ și mai atent acest fenomen. Am mai spus-o cu alte ocazii, am întâlnit prin spitale tot felul de oameni și tot felul de mituri, unii care se tratau cu ceaiuri magice sau cu alimente minune, evident, fără rezultat. Am întâlnit și oameni care au ajuns târziu la medic pentru că le-a fost frică de diagnostic. Trebuie schimbat ceva în modul de abordare, ca lumea să devină mai receptivă, să înțeleagă că uneori salvarea e în propriile mâini și că dacă așteaptă prea mult nu fac decât să agraveze situația.

E nevoie de campanii de prevenție și informare, iar aici trebuie să intervină mai prompt, mai implicat și mai aplicat autoritățile. Am spus de atâtea ori: mass -media este o forță, schimbă destine, încurajează comportamente. Și da, televiziunile încearcă să ofere astfel de programe în care se face educație, așa cum facem  și noi la Prima News și mă bucur că sunt parte din acest proiect.

Și trebuie să spun că pe lângă emisiunea Sănătate cu stil, avem săptămânal dezbateri pe subiecte importante precum sănătate, hrană, educație, dar este important ca și celelalte puteri ale statului să sa implice în programe de conștientizare.

„Eu am trecut printr-o cumpănă, dar am ales medicina, am lăsat specialiștii să decidă pentru mine, nu internetul!”

De 15 ani lucrezi în presă. Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat pentru misiunea ta față de public?

Când am început să lucrez ca jurnalist presa nu era atât de ahtiată după senzațional și fenomenul fakenewsului nu era atât de virulent.  Acum avem atât de multă informație la dispoziție și cu toate acestea  poate să ne facă de multe ori deservicii, cum e în cazul sănătății. Cu un click , dr. Google îți pune diagnosticul, îți oferă rețeta minune de slăbit, își spune cum să tratezi cancerul. Cred că misiunea noastră, a mea, este tocmai aceasta, de a filtra informația, de a aduce publicul față în față cu specialiștii. Eu am trecut printr-o cumpănă, dar am ales medicina, am lăsat specialiștii să decidă pentru mine, nu internetul!

Care a fost momentul în care ai știut că vrei să faci o carieră în jurnalism?

Cred că prima săptămână în care am făcut practică la o televiziune națională a fost decisivă. Directorul de atunci, George Petrule, care este colegul meu în continuare și coordonează canalele Prima Sport din trustul nostru, mi-a spus: „mergi pe teren, ai la dispoziție o săptămână să demonstrezi că ești făcută pentru meseria aceasta. Dacă nu, poți să găsești altceva!”

Și am rămas. Mi-am dovedit mie că pot, că fac lucrurile cu plăcere și nu renunț când mi-e greu. A fost pariul lui, dar și al meu. Au trecut aproape 15 ani și suntem colegi. Am făcut multe proiecte împreună și sper să fim sănătoși în continuare, să putem să ne implicăm în proiectele trustului. Pentru ca încă pregătim surprize și noutăți.

Luciana Indre: „Am avut norocul să cresc în Maramureș, să particip la activitățile de la țară, să mănânc produse crescute în grădină, pe care probabil atunci nu le apreciam ca acum”

Să ne întoarcem în copilărie. Cum era Luciana pe atunci?

Am avut o copilărie frumoasă și norocul să cresc în Maramureș, să particip la activitățile de la țară, să mănânc produse crescute în grădină, pe care probabil atunci nu le apreciam ca acum. Mă bucur în continuare că am oază de liniște acolo, că tata e sănătos și încă mai poate cultiva produse. Si când merg acasă, la Maramureș, îi mai dau câte o mână de ajutor.

Recent ai făcut o postare foarte frumoasă în Social Media și ai spus că responsabil cu fericirea adusă la apusuri este iubitul tău. Cum te-a cucerit și cum ai defini relația voastră?

Cu apusuri! 🙂 Cu bunătatea, simplitatea și sinceritatea lui. E un om autentic, atent la toate acele lucruri mici care fac diferențe și pot sa aducă fericirea.

Suntem în Februarie, luna iubirii. Sf. Valentin, Dragobete. Ceva planuri?

Nu avem nevoie de o zi anume ca să sărbătorim iubirea. O facem mereu, chiar dacă momentan e puțin mai greu cu distanța, pentru că el locuiește în Corsica, dar îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat această poveste și legătură specială. Eu m-am intors de curând din Corsica, așa că de Sf. Valentin și Dragobete o să vină el la Cluj, iar simplul fapt că suntem împreună e o sărbătoare.

Iubitul Lucianei Indre locuiește în Corsica: „Când mergem pe plajă îmi scrie declarații pe nisip”

Care e fost cel mai romantic moment din relația voastră?

Nu pot să mă leg de unul anume, pentru că mereu face câte un gest care mă surprinde. Îmi lasă mesaje scrise peste tot. Când trece pe lângă o floare îmi trimite poză, când mergem pe plajă îmi scrie declarații pe nisip. Știe că îmi plac apusurile, așa că atunci când suntem împreună mă duce în cele mai frumoase locuri și ne bucurăm împreună. Iar când suntem la distanță nu uită să îmi trimită poză cu soarele în fiecare zi. Mereu îmi arată adevăratul sens al cuvântului iubire, iar eu nu pot decât să îi mulțumesc și să îi împărătășesc sentimentul!

Foto: Prima TV

Publicat: 31 mart. 2023, 12:36 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă
×