Georgiana Ene a fost desemnată aseară, în direct, la Pro TV, câștigătoarea MasterChef 2024. Lupta culinară pentru trofeu și marele premiu, respectiv 75.000 de euro s-a dat între Georgiana Ene, Gabriel Șerban și Sebi Dascălu. După eliminarea lui Sebi Dascălu din competiție, desertul a fost cel care a făcut diferența. Exotic Garden i-a adus Georgianei Ene ok-ul celor trei chefi: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Imediat după marele anunț, Georgiana Ene a oferit un interviu exclusiv pentru CIAO.RO despre parcursul ei în show-ul culinar, ne-a povestit ce va face cu marele premiu, dar și că va începe mai devreme vacanța. Câștigătoarea MasterChef 2024 ne-a vorbit despre înțelegerea făcută cu un coleg, căruia îi va da o parte din banii câștigați.
Georgiana Ene a fost desemnată câștigătoarea MasterChef 2024, anunțul a fost făcut în direct, aseară, de către cei trei chefi. Și-a urmat visul, s-a străduit să fie cea mai bună și a convins jurații.
Felicitări pentru trofeu! Te așteptai să câștigi? Erai pregătită psihic și pentru un eventual eșec?
Șansele erau evident: 50-50. E cel mai bine să te gândești întâi la partea negativă, pentru că după aceea bucuria e mai mare. Eu întotdeauna am învățat în cariera mea, pe partea cealaltă de business, ca să mă pregătesc pentru ce-i mai rău, după aceea îți vine și Doamne, bucuria e mult mai mare.
Ce vei face cu banii? În ce îi vei investi?
În școală, că e nevoie de puțină școală ca să fim mai rapizi și mai tehnici. La un moment dat nu cred că o să ajungă banii pentru foarte multe lucruri, dacă stăm și ne gândim. Dar eu cred că pentru un start-up la un moment dat va trebui să am și eu ce mi-am dorit: mini-business-ul meu în domeniu și i-am promis colegului meu, Petre. A fost așa o chestie între noi, între Sebi – Petre și cu mine. Am stat la o bere o dată și am zis – când a ieșit el – dacă vreunul dintre noi va câștiga, o să punem o parte pentru business-ul lui. Deci Petre, stai liniștit, o să ai business!
Ai luat în calcul să iei viața de la zero pe plan profesional și să-ți transformi pasiunea pentru gătit într-o afacere?
Dacă n-aș fi luat în calculul partea asta, n-aș fi participat la MasterChef. Adică poți să zici: ok, te-ai înscris în glumă, dar în momentul în care tu ai intrat în casting-ul în care vezi că merge, impulsul ăsta pe care îl ai, îl ai pentru că vrei o schimbare. Eu am 25 de ani în vânzări. La un moment dat te consumă și îți dorești ceva nou. Iar chestia asta pentru mine, partea de bucătărie, de dulciuri, de orice ar fi m-a relaxat întotdeauna. Pentru mine a fost o plăcere, nu conta câte ore petreceam acolo, în bucătărie, eu m-am simțit bine. Și m-am simțit bine pentru că am văzut răspunsul celor din fața mea, celor care au degustat, toată lumea a fost mulțumită. Nu am auzit vreodată:nu mai vreau de asta sau să se strâmbe, nu. Și satisfacția pe care pe care ți-o dă munca ta, munca bine făcută.
Care a fost cel mai greu moment din timpul competiției? Ai fost pe punctul de a claca? Ce te-a remontat?
Au fost câteva momente, cel mai mult îmi amintesc că am avut o probă de eliminare în care am nimerit pisica de mare. Doamne, eu când am văzut peșticul ăla, după ce văzusem atâtea feluri de pește, Doamne, am avut un moment în care țin minte că am zis: și acuma ce fac? O să plec acasă de la un pește? Eu care știu să filetez pește, știu să gătesc pește și o să plec de la un pește și eram eram disperată. Am avut un moment de disperare în care credeam că nu o să o scot la capăt. Și țin minte că a venit Gina, m-a văzut și m-a îmbrățișat.
Consideri că ți s-a dat încă o șansă sau dimpotrivă, că unul dintre chefi a fost prea exigent cu tine?
Nu cred. Fiecare chef a avut un rol și am avut de învățat de la toți trei. Chiar dacă întotdeauna mi s-a părut că am fost șicanată de chef Dumitrescu, văzând programul acum, mi-am dat seama că de fapt ne-a șicanat pe toți. Este stilului de a fi așa, e exigent, dar nu știu cred că chestia asta, exigența, scoate ce-i mai bun din tine și te face să vrei să nu te mai faci de rușine.
Care a fost lecția învățată în urma acestei experiențe?
Dacă vrei ceva cu adevărat, poți. Nu există nu pot. Eu cred că trebuie să-ți urmezi visul. Ai un vis, mergi pe el! Dă tot!
Ți-ai dori să lucrezi cu vreunul dintre chefi?
Păi dacă vreau să avansez foarte repede, ar trebui să lucrez cu chef Dumitrescu, pentru că vrem, nu vrem cred că biciu pe mine funcționează foarte bine.
Cu care dintre chefi consideri că ai chimie?
Întotdeauna l-am admirat pe chef Bontea, pentru că explică cu calm și întotdeauna văd intenția bună, văd că vrea să te ajute, văd că și-ar da cămașa de pe el când ne vede în panică sau în momente din astea de impas. Și apreciez felul în care îți explică lucrurile.
Ce te-a motivat să te înscrii la MasterChef?
M-a motivat faptul că două luni de zile, când dădeam drumul pe Pro încontinuu era anunțul de la MasterChef și și ziceam acum păi poate da, poate nu, să mă înscriu, să nu mă înscriu, să nu știu ce. Și cred că m-am înscris după două luni de zile. La un moment dat am zis: gata, hai!
Unde vei petrece sărbătorile și cum va arăta meniul?
Dacă mă întrebai azi la prânz ți-aș fi spus că erau acasă. Acuma cred că mă gândesc că vacanța aceea n-o să mai fie în ianuarie. Cred că o să înceapă de sărbători.
Nu știu ce meniu o să fie. Sigur cozonac. Pentru mine dimineața de Crăciun înseamnă cozonac și o cana de lapte cald. Și în general să văd “Singur acasă”.
Ce slăbiciuni culinare ai?
Ciocolata.
Ce sfaturi le dai celor care vor să își încerce norocul la MasterChef? La ce să se aștepte?
MasterChef este pentru cei curajoși, pentru cei puternici, pentru cei care chiar sunt pasionați de bucătărie. Chiar dacă poate nu ești cel mai bun bucătar, dar dacă tu ai experiența aia culinară și ai gustat mult și îți place să mănânci, eu cred că poți să scoți din chestia asta foarte multe atu-uri, foarte multe lucruri pozitive. Deci da, participați! Recomand!
Foto: PR Pro TV