EXCLUSIV | Costin Giurgea, despre emisiunea de la PRO TV + De ce nu s-a căsătorit

Publicat: 19 mart. 2024, 10:00 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
EXCLUSIV | Costin Giurgea, despre emisiunea de la PRO TV + De ce nu s-a căsătorit

Costin Giurgea a vorbit despre emisiunea de la PRO TV și a dezvăluit pentru Ciao.ro de ce nu s-a căsătorit.

Cum a fost anul 2023 pentru tine?

Foarte scurt. Intens. Surprinzător. Revelator. Bun. Am învățat că nu trebuie să fie totul perfect ca să ajungi la final. Cred că este una dintre cele mai importante lecții pentru mine.

Ți-ai pregătit rezoluții pentru 2024? Ne poți dezvălui câteva dintre ele?

Să călătoresc (și) mai mult. Să încerc să fiu mai eficient, să fac mai mult în timp mai puțin. Și să-mi iau un Porsche 911. N-o să se întâmple, dar o pun pe listă ca să fie target pentru mai târziu.

Dar ce îți dorești, în mod special, de la noul an?

Să învăț să fiu mai blând cu mine, când mi se pare că nu fac suficiente lucruri. Să încerc să îmblânzesc puțin criticul interior. Cred că ar fi o realizare majoră.

Am văzut că în luna ianuarie ai fost plecat peste hotare. Ai fost plecat în interes de serviciu sau ți-ai încărcat bateriile la început de an?

În Maroc chiar. A fost o experiență minunată, la fel cum le consider pe toate cele care mă scot în afara zonei de confort. La fel cum le consider pe toate cele care mă scot din civilizația vestică, spre alte culturi despre care poți să citești, dar pe care poți să începi să le înțelegi doar când te duci să trăiești puțin în ele.

Dar noul sezon Superspeed la PRO TV când începe? Ce ne poți spune despre acesta?

Revenim pe post în curând și venim cu trei direcții editoriale care îmi sunt foarte aproape de suflet. Prima și cea mai importantă ține de experiențele cu mașini aspiraționale, supercars. Sunt mașini pe care nu le vedem în fiecare zi, dar care ne fascinează cu fiecare ocazie. Pe astea vreau să le aduc pe video. A doua direcție e la fel de importantă, dar mai pământească: se numește cemasina.superspeed.tv și este o platformă menită să răspundă la întrebarea „Ce mașină să-mi cumpăr?”, deocamdată pe categorii de bugete și, ulterior, pe categorii sau nevoi. Iar a treia direcție se învârte în jurul aventurilor sau interviurilor.

În nenumărate rânduri, ne-ai surprins cu testarea de autovehicule în alte țări, chiar și pe alte continente. Care a fost cea mai extraordinară experiență de acest gen?

Fără îndoială, răspunsul este #COWTravelsToSouthAmerica. Mi-am trimis motocicleta – un BMW R 1250 GS Adventure – în San Antonio (Chile) și l-am condus apoi prin nordul Chile, prin Bolivia, prin Peru și Ecuador până sus în Columbia, la Cartagena. A fost cea mai spectaculoasă și revelatoare experiență pe care am trăit-o eu până acum, din toate punctele de vedere. Și una pe care abia acum, după un an, am început s-o desfac și s-o editez pentru YouTube.

Consideri că acest ritm alert te împiedică în a-ți întemeia o familie?

Nu, cred că lucrurile pot merge liniștit în paralel, așa e viața. Doar că la mine, probabil, n-a venit momentul până acum.

În ultimele două sezoane au fost prezenți și colegii tăi, Andrei Crăciun și Andrei Știrbu. Pe lângă pasiunea pentru mașini, ce vă leagă pentru realizarea acestui proiect incredibil?

Pe lângă pasiunea pentru mașini, ne leagă o abilitate din ce în ce mai rară în ultima vreme, pentru care le sunt recunoscător: aceea de a reuși să nu ne luăm prea în serios.

Publicat: 19 mart. 2024, 10:00 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă