O celebră creatoare de modă se gândește să plece definitiv din România! “Dubai e țara care m-a adoptat prima dată ca designer”

Publicat: 31 mai 2022, 10:51 Autor: G. M. Vedete

Clara Rotescu, celebra creatoare de modă, se gândește din ce în ce mai serios ia în calcul varianta de a se muta definitiv din România. Designerul are mare succes în Dubai, cu creațiile ei, are deja clientela formată, este iubită și apreciată în Emirate.

Reporterii CIAO.RO au luat parte la una dintre prezentările ei de modă, ce a avut loc recent într-o locație de lux din Dubai. Clara Rotescu, alături de Cătălin Botezatu și alți câțiva designeri au realizat un eveniment de succes la care au participat multe persoane, sala fiind plină ochi.

Clara Rotescu, prezentare de modă în Dubai: „Este țara care m-a adoptat prima dată ca designer”

Este vorba despre un show românesc făcut cu sprijinul Ministerului Antreprenoriatului din România, și împreună cu Federația Română de Design și Accesorii pe care o conduc alături de prietenul meu Cătălin Botezatu. Este o prezentare, o promovarea, ne-am chemat clienții, oamenii cu care colaborăm, dar și alți invitați. Sperăm să ne redeschidem drumul în Dubai. Este doar unul dintre nenumăratele evenimente pe care le bifăm împreună cu Bucharest Fashion District aici, în Dubai, pentru că noi veneam de obicei cu târgul de mirese din Dubai, cu târgul de mirese din Abu Dhabi… având în vedere pandemia și condițiile de la noi din țară, sperăm că aceasta este o poartă de ieșire din criza aia care ne așteaptă”, a declarat Clara pentru CIAO.RO.

Designerul recunoaște în pandemie i-a fost greu, căci în România nu a prea făcut vânzare. Noroc cu Dubaiul însă, despre care spune este țara ei “mamă”.

“Aici este țara mea mamă, țara care m-a adoptat prima dată ca designer. Este o bucurie că ne aflăm din nou aici, în Dubai, că am început să mergem din nou peste tot. Am venit cu dorința de a redeschide și a intra puternic pe piață așa cum eram de obicei, alături de binecunoscutele branduri de la noi din România și care fac furori aici, în Dubai. Aici au mers vânzările dintotdeauna, pe perioada pandemiei… dacă nu era piața din middle list eram distruși… foarte mulți dintre colegii mei au făcut export 90% ca și mine și practic în România am vândut mai puțin.

În Dubai, Clara a vândut și pe timp de pandemie

Eu, cel puțin, vând doar în două magazine, dar aici, la Dubai, am vândut constant. Tocmai de aceea vrem să ne facem și o bază expozițională permanentă. În pandemie nu am avut la un moment dat transport și nu știam cum să ne aducem colecțiile aici, în Dubai. Noroc cu atașații comerciali ai României care ne-au sprijit”, ne-a mai spus creatoarea de modă.

Printre invitații la eveniment s-au numărat și persoane “importante”, spunem, din Dubai, unele sunt și clientele Clarei Rotescu, după cum ne-a dezvăluit.

Corpul Diplomatic, 6 Șeici, o altă Șeică ce este clienta noastră, una dintre Șeicele din Abu Dhabi care, la fel, este clienta mea, oameni cu magazine… sunt mulți”, mai spune Clara.

În Dubai, Clara Rotescu se simte ca acasă, am putea spune. Designerul a luat în calcul de mai multe ori, în ultimii ani, varianta de a se muta definitiv în Dubai.

De ce se gândește plece din România?

M-am gândit de multe ori, în ultimii ani. Având în vedere condițiile politice precare și lipsa de ajutor în pandemie am reușit să pierdem Milano Fashion Week în detrimentul ungurilor care au pompat 28 de milioane de euro în timp ce Federația noastră a fost blamată de unii… din România care au spus că mergem și cheltuim banii contribuabililor. De parcă angajații noștri și taxele pe care le plătim nu fac parte din asta… la Monaco, la Paris Fashion Week, dar ce să facem… noi acolo trebuie să fim… industria de lux asta înseamnă, din păcate, sau din fericire. Această lipsă de pe piață a făcut ca ungurii să își ia un avânt… și pomparea de bani în branduri… 28 de milioane de euro… trebuie să ne gândim că evenimentele noastre depășesc cu puțin 100.000 de lei dați de statul român. Noi de obicei aducem de acasă…

Contează lipsa de sprijin. Așa că, ultimii ani m-au făcut să mă gândesc de foarte multe ori că totuși copilul meu n-are cum să crească într-o țară în care nu este dorit”, ne-a mai spus Clara Rotescu.

Foto: CIAO.RO / Instagram Clara Rotescu

Publicat: 31 mai 2022, 10:51 Autor: G. M. Vedete
Autor: G. M.
Este redactor online pe zona Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN....
Pe aceeași temă