EXCLUSIV | Cine este femeia care stă în spatele lui Smiley de 12 ani + Cum a reacţionat Gina Pistol când a cunoscut-o: „Ca orice femeie, care intră în viața unui bărbat…”

Publicat: 21 iun. 2024, 13:10 Autor: Andreea Archip Vedete

Irina Voinea este designerul care și-a pus amprenta asupra stilului vestimentar abordat de Smiley. Artistul colaborează cu ea de 12 ani, dându-I mână liberă în ceea ce privește aparițiile sale în emisiunile de la Pro TV – Românii au talent și Vocea României, dar și la concerte. În interviul exclusive acordat pentru CIAO.RO, Irina Voinea ne-a povestit despre pasiunea ei pentru modă, despre noua colecție recent lansată, stilul propus lui Smiley, dar și relația cu soția acestuia, Gina Pistol.

Smiley și Gina Pistol vin rar la evenimente mondene. Cuplul i-a fost alături Irinei Voinea la lansarea colecției Window to a new world, purtând tricouri create de ea. Irina Voinea creează haine bărbătești din primul an de facultate.

Ce este în trend vara aceasta?

Îmi place să îmi creez propriile trenduri. În ceea ce privește colecția mea, aș spune că pastelurile, am fost foarte atrasă de bleu, de roz, de culori pastelate, de bejuri, cumva cred că sunt foarte în ton cu sezonul.

Cât timp ai alocat pentru noua colecție?

Cred că am început să lucrez undeva prin luna februarie, dar procesul creativ este unul destul de complex, adică am pornit de la o idee, m-am dus către altă idee și iată că în iunie a ieșit și colecția. Între 3 și 5 luni lucrăm la o colecție.

Irina Voinea: “Evoluția stilului lui Andrei a fost o muncă în echipă”

Îmbraci multe vedete de pe micul ecran. Vreau să vorbim un pic despre stilul vestimentar al lui Smiley. Cum a evoluat de-a lungul timpului, de când ai început să-l ghidezi?

 Lucrăm cred că de vreo 10 -12 ani împreună și chiar îi spuneam după concertul de 1 iunie, că mi se pare că mi-a dat libertatea să fiu cine sunt din punct de vedere creativ. Faptul că el este foarte compatibil cu creațiile mele a fost un mare plus, pentru că pur și simplu mi-a dat libertatea să fac ce am simțit și lui i s-a potrivit și el s-a simțit bine.

Cine este femeia care stă în spatele lui Smiley de 12 ani

Cred că evoluția stilului lui Andrei a fost o muncă în echipă. Adică nu a fost doar despre mine, nu a fost doar despre el, ci pur și simplu a fost o compatibilitate creativă între noi. Cred că el se potrivește poate, dintre toți oamenii cu care lucrez, cel mai bine pe stilul pe care eu îl creez.

Și ținutele pe care le-a purtat în concertul de la Arenele Romane au fost create tot de tine.

Sigur că da, conform cu direcția pe care am avut-o acolo pentru concert, dată de regizorul Iulian Moga și evident de Smiley. Întotdeauna pentru proiectele lui facem team work și pentru el cele mai multe ținute le creez custom made.

Ai existins un pic activitatea și spre Gina?

Sigur că da, chiar este îmbrăcată acum cu unul din tricourile din colecția mea. Mi s-a părut că a avut o amprentă foarte bună asupra lui. Ca orice femeie, care intră în viața unui bărbat, are o amprentă asupra stilului lui, dar îmi place de ea că mereu ne consultăm, chiar și când vrea să îi cumpere un cadou de Crăciun, îmi trimite poze, discutăm despre asta. Chiar și cu costumul de ginere pe care l-am creat pentru el, mai mult am discutat cu ea decât cu el, ceea ce a fost destul de interesant. Și cu ea sunt compatibilă, adică și ea îmi poartă creațiile. Chiar acum, când m-a văzut cu ținuta asta, a zis: “Neapărat vreau să-mi creezi și mie această ținută!” Mă bucur că oamenii sunt deschiși și că mă apreciază. Și eu îi apreciez pe ei și astfel împreună creăm lucruri frumoase.

Irina Voinea: “Haine bărbătești am început să creez din primul an de facultate”

Dar pentru copii te gândești să creezi haine la un moment dat?

Multă lume m-a întrebat pentru copii, pentru adolescenți. Nu zic nu, dar mă gândesc în curând să scot și o colecție pentru femei, ceea ce este ceva foarte nou pentru mine, eu creând haine bărbătești de 10 ani încoace. Și poate după și o colecție pentru tineri.

Cum ți-ai descoperit această pasiune? Cum ai transformat-o în job?

Eu am crescut într-o fabrică de confecții, părinții mei au avut o fabrică de confecții. Am simțit că m-am născut să fac asta și că, practic, Dumnezeu mi-a pus așa pe tavă. Trebuie doar să acționez, așa am simțit că s-a desfășurat viața mea. Eu doar a trebuit să zic da și să fac. Chiar simt că m-am născut să fac ceea ce fac.

Haine bărbătești am început să creez din primul an de facultate, când m-a îndrumat un profesor. Mi-a spus: “Chiar nu vrei să încerci să faci o colecție de bărbați?” Mi se părea așa cumva SF; departe de mine. Și când am făcut primul proiect, care era destul de minimalist, scurt, mi s-a părut că mi se potrivește mănușă. A fost așa a match made in heaven și de atunci asta am făcut în continuare.

Publicat: 21 iun. 2024, 13:10 Autor: Andreea Archip Vedete
Pe aceeași temă
×