EXCLUSIV | Ce tip de cocktail ar consuma Andreea Marin, Andreea Esca, Theo Rose, Alina Eremia, Mario Fresh, INNA? Valentin Luca are răspunsul
Valentin Luca i-a cucerit în 2011 pe jurații de la Românii au talent cu „acrobațiile” din spatele barului, dar și cu carisma sa. Tânărul a ajuns până în finala primului sezon al show-ului de talente. În prezent, Valentin este unul dintre cei mai premiați barmani din lume și are în palmares trei titluri de campion mondial la flair bartending și trei titluri de campion național.
Valentin Luca a oferit, în exclusivitate, pentru CIAO.RO, un interviu în care ne-a dezvăluit secretele unui cocktai perfect, dar și ce fel de băuturi ar prefera anumite vedete din România.
1. Care este ingredientul secret, fara de care nu iti poti imagina o bautura aromata si racoroasa de vara?
Gheața este forte importantă atunci când pregătești un cocktail. Foarte puțină lume se gândește la acest ingredient, la calitatea ei și la cantitatea pe care trebuie să o folosești. Toată lumea vrea ingrediente premium, pahare fancy, dar de unde luăm gheața? Recomand să folosim o apă filtrată sau apă plată atunci când facem gheață acasă, cu ajutorul acelor forme care se găsesc peste tot în comerț.
Iar dacă vorbim despre cantitate trebuie să știți că atunci când avem multă gheață în pahar băutura va rămâne rece și fresh pentru o perioadă mai lungă de timp. În concluzie, o apă de o bună calitate = gheață excelentă, iar cantitatea de gheață potrivită paharululi = băutura perfectă.
2. Toti ne dorim, cumva, sa ne impresionam invitatii atunci cand dam o petrecere. Ce cocktailuri ne-ai recomanda sa servim pentru o excelenta impresie?
Dacâ vorbim de o petrecere vara cu 20-25 de persoane, atunci cu siguranță băuturile fresh de grup merg extraordinar de bine: Mojito, Paloma, Ecuador, etc. Atenția la detalii cred că face diferența: cum decorăm paharele, ce fel de mentă folosim la Mojito sau un garnish din mango si piper roz pentru Ecuador. La Paloma, care rămâne o băutură de referință și în acest an, contează să folosim suc proaspăt de grapefruit si o sare specială pe care o putem face noi din coajă de grapefruit deshidratată, mărunțită si sare de Himalaya.
Ce tip de cocktail ar consuma Andreea Marin, Andreea Esca, Theo Rose, Alina Eremia, Mario Fresh, INNA?
3. Ce tip de cocktail ai asocia urmatoarelor persoane publice: Andreea Marin, Andreea Esca, Theo Rose, Alina Eremia, Mario Fresh, INNA.
Daca ne gândim la emisiunea care a făcut-o celebră pe Andreea Marin, „Surprize, Surprize!”, atunci cred că se potrivește de minune un cocktail cameleon, unul care își schimbă culoarea atunci când îl amesteci. Butterfly Pea Gin își schimbă culoarea din albastru în mov atunci când este mixat cu acidul citric din sucul fresh de lămâie şi asta datorită PH-ului. Deci merge un Gin Tonic cu Butterfly Pea Gin.
Pentru Andreea Esca aș merge pe un French Connection, o băutură care se mixează foarte ușor intr-un pahar de tip Old Fashioned din doar două ingrediente: cognac si amaretto. Pentru Theo Rose, categoric, o băutură fresh și florală. Un Gin Rose Sour mixat într-un pahar de tip coupé (cu picior). Ingredientele sunt: fresh de lime, gin (cu cu note de citrice), cordial de trandafiri şi albuş de ou. Iar ca decor folosim petale de trandafir.
Valentin Luca are răspunsul
Alina este încă pe celebrating mood în această perioadă, deci tot ce înseamnă sparkling: Kir Royal, French 75, Bellini sau Porn Star Martini. Pe Mario Fresh îl știu, e super petrecăreț, are mulți prieteni cu care iese la petreceri, deci băuturi de grup: Mojito, Paloma și multă apă pentru că noapte este lungă. Inspirat de super hitul ei HOT, Inna cred că se bucură câteodată de un Boody Mary care este și ușor picant și plin de vitamine datorită sucului de roșii. Asta pentru că știm de câtă energie are nevoie Inna pe scenă.
4. De unde iti iei inspirația pentru rețete noi?
Inspirația vine tot timpul atunci când ești conectat la ceea ce iubești. Sincer, văd bartending și cocktails și la cumpărături și când merg pe stradă și atunci când dorm.
5. Care este ingredientul cel mai surprinzător pe care l-ați folosit vreodată într-un cocktail?
Un ingredient care schimbă mult o băutură și puțină lume știe de el este soluția salină care amplifică aromele atunci când îl pui într-un cocktail.
Foto: PR