Shurubel de la „Vorbește Lumea”, emisiunea de la ProTV, spune că adoră să petreacă timpul alături de soția lui cu care are o multitudine de activități.
Shurubel de la „Vorbește Lumea”, emisiunea de la ProTV, reușește să se împartă perfect între viața profesională și cea personală. Prezentatorul este foarte atent să nu-și neglijeze soția, să-i acorde atenția dorită, să petreacă timp amândoi. Mai mult, prezentatorul TV ne-a dezvăluit, în exclusivitate, despre începuturile carierei lui.
Ce a însemnat 2023 pentru tine?
A fost un an în care am exersat foarte mult meseria asta de prezentator, am muncit mult și sunt super mulțumit de rezultate.
Ce așteptări ai de la noul an?
Să muncesc la fel de mult, dar cumva să muncesc mai deștept, adică să am timp și pentru mine și, mai ales, timp cu soția.
Ce diferențe sunt între Shurubel din 2023 și cel la început de 2024?
La început de 2024, cred că nu mă mai grăbesc așa tare, accept că tot ce îmi propun o să se realizeze la momentul potrivit. Așa că am mai mult timp să mă opresc, să mă uit în jur și să zic. „Băi, ce tare că am ajuns până aici și ce frumos e peisajul!”.
În repetate rânduri, ai declarat că ai momente când ești leneș, ca noi toți de altfel. Ce sfaturi ai pentru oamenii care se confruntă cu lipsa de motivație când vine vorba despre activități productive?
Cel mai bun sfat e ăla pe care l-am primit și eu de la terapeuta mea: să nu ne mai imaginăm că ceea ce avem de făcut trebuie să fie perfect. Să ne apucăm de treabă și să facem, fără să îi dăm voie creierului să ne mai convingă că „sigur n-o să ne iasă, sigur n-o să fim la fel de buni ca ceilalți”. Asta e o prostie, fiecare dintre noi e fix la nivelul la care trebuie să fie și nu trebuie să țintim spre perfecțiune. Mă rog, în afară de situația în care ești chirurg. În cazul ăla, ar cam trebui să fie totul perfect, sorry.
Știm că ai cochetat cu lumea radioului încă din liceu. Era clar că îți vei clădi o carieră în acest domeniu. Lumea televiziunii a fost o surpriză pentru tine sau te așteptai să te ciocnești și de această ramură media?
Nu a fost deloc o surpriză. Am lucrat în multe televiziuni muzicale. La 20 de ani eram reporter la MTV și așa mi-am făcut cei mai mulți prieteni printre artiști. Apoi am prezentat o emisiune la Music Channel și apoi am fost VJ la UTV, unde i-am luat un interviu pe plajă lui J Balvin, la Mamaia. Cred că mi-a plăcut mereu să mă joc și pe partea vizuală, nu numai pe cea audio.
Ai schimba ceva din parcursul tău profesional?
Da, aș face tot posibilul să împiedic momentul în care s-a destrămat grupul umoristic de sketch-uri pe YouTube numit „10lucruri”, pe care îl începusem cu Ionuț Bodonea și Vali Dobrogeanu și care adunase în 2013 în jur de 250.000 de subscribers. Cine știe unde eram acum dacă ne țineam?!
În trecut, ai povestit despre nesiguranța pe care o aveai din cauza faptului că ești rârâit. Aveai impresia că, din cauza acestui „defect”, îți va fi greu să reușești în lumea radioului, însă nu a fost deloc așa. Ce sfaturi ai pentru tinerii la început de drum, cărora le este frică să accepte o oportunitate dintr-un motiv sau altul?
E o lume în care persoanele care au ceva diferit sunt îmbrățișate de public mai mult ca niciodată, așa că „defectul” ăla al tău e ceea ce te face unic și motivul pentru care nimeni nu poate să facă ce faci tu!
Într-un interviu ai declarat că erai foarte dur cu propria persoană și „te biciuiai” în ceea ce privește viața profesională. Cum poți evita acest lucru, să fii prea critic și aspru cu tine? Fiindcă știm că acest lucru poate afecta încrederea de sine.
Acum mi se pare mai simplu. De fiecare dată când recunosc vocea criticului ăluia interior, îi spun „Ia mai taci, nene, din gură (îmi imaginez că e un cetățean la coadă la supermarket, căruia nu îi convine nimic niciodată, dar care nici n-are habar despre ce vorbește), că eu fac tot posibilul aici! Poate nu mi-a ieșit perfect de data asta, dar mi-a ieșit un pic mai bine decât data trecută. E un proces și e procesul meu. Deci… dispari de aici! (și îl văd cum se face mic și pleacă de la coadă, iar toată lumea îmi mulțumește și doamna de la casă îmi dă o ciocolată gratis)”. Cam asta e, nu e dovedit de cercetători, dar pe mine mă ajută. (râde)