EXCLUSIV | S-a vrut parfumier, dar a devenit hair – stylistul vedetelor! Adrian Perjovschi: “Am renunțat la ambele facultăți și mi-am urmat visul” + Trendurile în hair-style pentru 2025

14 10. 2024, 11:14

Adrian Perjovschi, hair-stylist de top și specialist în transformări radicale de look, și-a făcut obiceiul, în ultimii ani, să anunțe, de ziua lui, trendurile în hair-style pentru anul următor. În interviul exclusiv acordat pentru CIAO.RO,  acesta ne-a povestit despre schimbarea radicală de carieră pe care a făcut-o în urmă cu peste 2 decenii, când a renunțat la studiile pentru a deveni parfumier și și-a urmat visul, fiind astăzi astfel unul dintre cei mai apreciați hair-styliști.

Adrian Perjovschi era student la două facultăți când a decis să facă o schimbare bruscă pe plan profesional. A intrat în echipa Getei Voinea, iar de acolo traseul lui a fost ascendent, astăzi fiind patronul a doua saloane de top.

Adrian Perjovschi anunță trendurile în hair-style pentru 2025

Deja a devenit o tradiție să lansezi chair de ziua ta trendurile pentru anul următor. Care sunt noutățile pentru 2025 în materie de culori, coafuri, tunsori?

Așa este. Cred că este al șaptelea an, a șaptea colecție în car lansăm într-adevăr trend-urile. A devenit deja o tradiție treaba asta și mă bucură foarte tare, pentru că suntem cam primii care lansează trendurile pentru anul următor.

În materie de tunsoare avem accent foarte tare pe acea tunsoare old money bob la nivelul umerilor, coafat într-un stil foarte boem, foarte voluminos, foarte chic și foarte glam. Îți duce acea impresie de femeie foarte bogată și cu o coafură care este scumpă, pentru că a petrecut timp în coafor. Are timp pentru așa ceva, pentru hair, pentru make-up și pentru styling. Se poartă în continuare și butterfly haircut, dar accentul este clar pe old money bob sau italian bob pentru că asta mai este denumirea lui la această lungime.

Ca și nuanțe mergem spre nuanțele calde de data aceasta. Observăm balayage cu reflexe de auriu, de arămiu, chiar de roșcat în stilul Dua Lipa. Contrastele nu sunt foarte mari, deci tendința și cuvântul cheie este naturalețe. Iar pe această naturalețe ne ducem cu culorile de sezon, pentru fiecare sezon câte o particularitate, dar și cu mici accente de culoare pentru acele persoane care sunt un pic mai avangardiste.

TikTok hairstyle și Caesar haircut la modă în 2025

Ca și tunsori pentru băieți observăm un trend foarte frumos. Deci TikTok hairstyle la băieți, acea tunsoare cu creastă în față care este cool și într-adevăr unor băieți tineri chiar și de o vârstă mai mare li se potrivește foarte tare și mai avem si Caesar haircut, acea tunsoare cu breton foarte drept care este tot o tunsoare clasică, de fapt cu grosime și densitate pe păr. Ce face diferența este styling-ul pe care îl alegem, pentru că alegem produse cu aspect mai mat, foarte puțin lucios, textură foarte multă și mișcare. Asta este cuvântul cheie.

Ca și styling avem buclele ușor dezordonate, părul creț natural și chiar și cel ondulat, adică părul nu este foarte coafat, este foarte puțin aranjat pe aici pe colo unde trebuie să arate un pic bine.

Out buclele cu aspect de sarmale

Ce iese din trend? La ce trebuie să renunțăm?

Se elimină acele bucle din ondulator de la jumătate în jos sau de tip cilindru, aceș aspect de sarmale, ca să-i spunem mai pe românește la denumirea noastră sau de cucoană.

În urmă cu 23 de ani ai intrat în această branșă. Cum a fost începutul?

Îmi aduc aminte de acea perioadă, o perioadă foarte frumoasă.  Eram la facultate și auzisem în gașca mea de prieteni de un alt prieten că se apucase de un curs de coafură și nici nu știam că există așa ceva. Eu având aptitudini și abilități pe partea asta de păr, de pietănat, de frumos, de industria de beauty a fost așa ca o sclipire și ca o revelație în momentul ăla pentru mine. Și am zis de ce nu? Asta vreau să fac. Adică nici nu știam că există școală sau curs pentru așa ceva și uite-așa m-am apucat de coafură acum 23 de ani și am continuat. Am știut, am intrat în domeniu, în industrie, am aflat care sunt cei mai tari oameni la vremea respectivă. Mi-am dorit să ajung acolo și în top și lângă ei și practic mi-am urmat visul.

Adrian Perjovschi: „Voiam să mă fac parfumier”

Pentru ce carieră te pregăteai?

Tot în domeniul de beauty, voiam să mă fac parfumier pentru că am urmat Chimie industrială la Politehnică, de unde se făcea chimie organică și se făcea parfumerie și cosmetică și în paralel la ASE, la Relații Economice Internaționale. Între timp am renunțat la ambele facultăți și-am continuat cariera de coafor, de hair-stylist pentru că nu aveam timp să mă ocup efectiv de toate în același timp.

Care a fost prima vedetă pe care ai tuns-o sau ai coafat-o?

Îmi aduc aminte de primele vedete da, pe care le-am spălat chiar pe păr pentru că am început la Geta Voiea și am spălat pe cap pe Mihaela Rădulescu, pe băieții de la Animal X, pe Andra, pe Teo Trandafir.

Deci erau exact acele vedete pe care le vedeai la TV și nici nu te gândeai că o să le ajungi să le cunoști live și era o perioadă foarte frumoasă, așa de emoție, de încântare și de entuziasm la maximum, care m-a ajutat foarte mult și m-a motivat în această industrie, în meseria asta.

Adrian Perjovschi a învățat meserie de la Geta Voinea

Cum a fost să lucrezi cu Mihaela Rădulescu? Are un păr creț care nu e ușor de aranjat, de coafat.

Noi în acea perioadă lucram cu Geta Voinea, făceam parte din echipa ei, eram coordonați de ea, așa că de fiecare dată când exista vreo schimbare de look o aveam pe Geta alături, exact același lucru pe care pe care îl fac și eu cu echipa mea când am pe cineva pe mână. Oamenii să știi că la salon când vin pe mâna unui hairstylist vin cu încredere și relația este diferită. Descoperi niște oameni normali, niște oameni foarte frumoși care sunt cooperanți și care au tot felul de idei, de personalități, de emoții. Așa că te adaptezi și înveți să cunoști fiecare tipologie de om prin această meserie.

La ce vârstă ți-ai deschis primul salon?

Nici nu mai știu câți ani aveam. Pot să zic că era în 2008. Practic de 16 ani am deschis primul salon și acum sunt două în total.