Evenimente și locuri de vizitat în Constanța

Publicat: 16 sept. 2022, 11:08 Autor: Camelia General
Evenimente și locuri de vizitat în Constanța

Sfârșitul verii și începutul toamnei reprezintă un moment oportun pentru a merge cu familia într-un scurt concediu. Constanța reprezintă unul dintre cele mai atractive orașe din România, unde poți descoperi numeroase evenimente și locuri de vizitat, pe lângă timpul petrecut la plajă. 

Cu o simplă căutare în online evenimente Constanța vei găsi multe activități de petrecut împreună cu cei dragi. Poți alege un festival aflat la prima ediție, unde te vei relaxa vizionând filme de calitate sau te poți bucura de câteva locuri superbe care merită vizitate pe timpul verii. 

 Mergi cu familia la proiecții de filme în aer liber 

Printre cele mai relaxante activități în weekend se numără mersul la festival. Oficialitățile din Constanța organizează un eveniment care ți-ar putea stârni interesul, la începutul lunii septembrie, numit Sunscreen Film & Arts Festival. Aflat la prima ediție, festivalul va avea loc în perioada 8 – 11 septembrie și va găzdui proiecții de film în aer liber. 

Astfel, poți urmări producții românești renumite precum Nimic despre dragoste, Oameni de treabă, Capra cu trei iezi, Balaur, Luca sau Nunți, botezuri și înmormântări. În plus, la acest festival vor fi proiectate și primele episoade ale serialului Clanul, care se transmite și pe postul ProTV. 

 Pe lângă proiecțiile de film oferite de organizatori, te poți bucura și de o cină alături de familie și de prieteni, dar și de o atmosferă liniștită la început de toamnă. 

 Vizitează locurile faimoase din Constanța 

Constanța este un oraș care oferă multe posibilități turiștilor. Dacă te afli în zonă în această perioadă, o variantă bună de vizitat este și Cazinoul din oraș, poate una dintre cele mai importante atracții. 

Cazinoul este considerat emblema orașului, fiind ridicat după încheierea dominației otomane. Momentan, locația se află în restaurare, dar o poți admira din exterior. Aceste momente pot fi imortalizate cu ajutorul unei cabine foto amplasate lângă Cazino, pentru o amintire care să dăinuie în timp.  

Un alt obiectiv turistic de top din Constanța este Acvariul. Acesta este amplasat chiar în fața Cazinoului, fiind împărțit în trei secții: Marina (cea mai mare zonă de exemplare de pești și nevertebrate din Marea Neagră), Dulcicola și Pești Exotici. În acest loc pot fi observate diferite specii de pești precum piranha, pești pisică sau o întreagă colecție de sturioni. 

Nu în ultimul rând, ai putea merge împreună cu familia și la Delfinariu, un alt punct de atracție al Constanței. Obiectivul turistic este deschis încă din 1972, fiind dintotdeauna un punct de atracție pentru copii și familii. Aici se organizează diferite spectacole cu delfini, pinguini sau lei de mare. 

Fie că alegi un eveniment sau un loc de vizitat, Constanța oferă multe oportunități de distracție și relaxare chiar și la început de septembrie, când debutează toamna.  

Publicat: 16 sept. 2022, 11:08 Autor: Camelia General
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă