Este doliu național! Masacru cumplit! Au murit în chinuri chiar la o înmormântare!

Publicat: 07 Jan. 2020, 12:40 News
Este doliu național! Masacru cumplit! Au murit în chinuri chiar la o înmormântare!

Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa, astăzi, la înmormântarea generalului iranian Qasem Soleimani, după ce s-au călcat în picioare, pe străzile oraşului Kerman.

Conform televiziunilor locale din Iran, cel puţin 35 de oameni au murit, iar alţi 48 au fost răniţi, după ce s-au călcat în picioare pentru a ajunge la locul de înmormântare al generalului ucis la ordinul preşedintelui SUA.

Sute de mii de iranieni s-au adunat în oraşul în care generaul Qasem Soleimani a fost înmormântat, respectiv în Kerman. Un clip video despre care televiziunile iraniene au spus că a fost filmat în Kerman arată zeci de oameni care sunt întinşi pe asfalt, în timp ce alţii îi calcă în picioare.

Iranienii au umplut străzile din orașul natal al Suleimani, așa cum s-a întâmplat și în Bagdad, Teheran, Qom, Mashhad sau Ahvaz în ultimele zile, pentru a-și lua rămas bun de la comandantul forței de operațiuni externe a Gărzilor Revoluționare, ucis de americani.

Tragedia s-a produs din cauza afluenţei masive de cetăţeni la funeraliile generalului iranian Qasem Soleimani

Într-o intervenţie la televiziunea de stat, directorul Organizaţiei pentru Situaţii de Urgenţă, Pir Hosein Kolivand, a declarat că tragedia s-a produs din cauza afluenţei masive de cetăţeni la funeraliile din Kerman. ”Din nefericire, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, a afirmat el.

După reuniunile de duminică de la Ahvaz (sud-vest) şi Mashhad (nord-est), iranienii au mărşăluit în masă la Teheran luni, declarată zi de comemorare, pentru a-i aduce un omagiu lui Qassem Soleimani, figură carismatică şi extrem de populară în Iran, ucis vineri alături de locotenentul său irakian şi de alte opt persoane în apropiere de aeroportul din Bagdad.

Mulţimea adunată pe o vreme geroasă a fost vizibil mai diversă decât adunările obişnuite strânse la apelul puterii, relatează antea3.ro..

Estimată la „câteva milioane” de persoane de către televiziunea de stat iraniană, mulţimea a alternat momente de reculegere şi de tristeţe cu momente în care şi-a exprimat furia strigând ‘Moarte Americii’ şi ‘Moarte Israelului’.

Qassem Soleimani, şeful Forţei Quds, unitatea de elită însărcinată cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, era arhitectul strategiei Iranului în Orientul Mijlociu. El a fost ucis vineri într-un atac cu dronă american în faţa aeroportului din Bagdad.

De atunci, principalii lideri civili, religioşi şi militari iranieni anunţă o „răzbunare” teribilă, în timp ce apelurile în vederea „detensionării” se amplifică în întreaga lume, din temerea că ar putea izbucni un nou mare război în Orientul Mijlociu.

Mai multe fotografii poți vedea AICI!

Publicat: 07 Jan. 2020, 12:40 News
Pe aceeași temă