Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă o schimbare radicală a vremii în România! Temperaturile scad dramatic

Publicat: 12 apr. 2024, 09:00 Autor: Loredana Dumitrașcu News
Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă o schimbare radicală a vremii în România! Temperaturile scad dramatic

De când se mai răceşte şi care este prognoza meteo pentru zilele următoare, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, luni, la Antena 3 CNN.

„Va fi o vreme predominant frumoasă și cu temperaturi mai ridicate față de normalul datei din calendar.

Dacă astăzi ne vom apropia de 26 de grade Celsius, de mâine la nivelul maximelor vom vorbi până la finalul săptămânii de valori la scara întregii țări între 22 de grade până la 29 de grade Celsius.

Deci, până vineri, vom avea o vreme frumoasă, cu o probabilitate redusă de a avea precipitații.

Pentru ziua de vineri, ne așteptăm să înregistrăm și să consemnăm precipitații în special în zonele montane și submontane, începând de vineri seara, iar local cantitățile de apă să poată atinge valori de peste 15 l/metru pătrat”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, luni, la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo pentru perioada 8-21 aprilie 2024

Urmează câteva zile cu temperaturi mai mari decât cele normale, apoi intervin modificări ale vremii, anunţă meteorologii.

După aceste zile cu temperaturi maxime de până la 28 de grade, a doua săptămână va debuta cu o răcire semnificativă. De fapt, vor fi două episoade de răcire.

Prognoza meteo pentru Banat

În prima săptămână de prognoză, deși valorile termice vor varia ușor de la o zi la cealaltă, se vor situa cu mult peste normele caracteristice perioadei, astfel încât temperaturile maxime vor avea medii între 24 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 10 grade.

A doua săptămână va debuta cu o răcire semnificativă, dar până la finalul acesteia se vor apropia de norme, condiții în care maximele vor fi de la 10 la 20 de grade, iar minimele de la 4 la 6 grade, mediat regional. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 16…21 aprilie.

Prognoza meteo pentru Crișana

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod caracteristic perioadei în intervalul 8…15 aprilie, cu medii ale valorilor termice maxime între 22 și 28 de grade și ale minimelor între 16 și 18 grade.

După acest interval se va răci accentuat, astfel încât maximele vor scădea la 14 grade mediat regional și minimele la 4 grade, după care vor tinde spre un normal, aceasta însemnând 18 grade ziua și 6 grade noaptea. Va ploua pe arii relativ extinse în a doua săptămână a intervalului de prognoză. Citește mai multe aici.

Publicat: 12 apr. 2024, 09:00 Autor: Loredana Dumitrașcu News
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×