Ei au fost amanții Elenei Ceaușescu! Care este legătura cu Ion Iliescu

Publicat: 17 Dec. 2019, 10:06 News

Elena Ceauşescu ar fi avut o listă lungă de amanți în timpul căsniciei sale cu Nicolae Ceauşescu. Unul dintre bărbații pentru care a făcut o slăbiciune a fost chiar unchiul lui Ion Iliescu. 

Cu doi dintre aceştia a trăit poveştile de iubire înainte de a se căsători cu cel ce avea să devină dictatorul comunist al României, în timp ce alţii i-au fost amanţi în perioada în care formau cuplul prezidenţial.

Toate aceste erau subiecte tabu chiar şi pentru reprezentanţii fostei securităţi şi au devenit publice abia după Revoluţie.

După evenimentele din 1989, istoricii şi nu numai au început să se „aplece” şi asupra vieţii intime a soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu. Fosta primă doamnă a ţării ar fi avut o viaţă amoroasă destul de înfierbântată, dacă ar fi să dăm crezare listei de amanţi care circulă în spaţiul public.   Astfel, prima iubire a Elenei Ceauşescu a fost tatăl naistului Gheorghe Zamfir, tânăr pe care l-a cunoscut în satul natal, la Petreşti. Relaţia dintre cei doi a fost de scurtă durată, pentru că bărbatul a plecat la Bucureşti, unde s-a angajat chelner. Elena a venit după el, dar fostul iubit nu a mai dorit-o.

Unchiul lui Ion Iliescu, slăbiciunea Elenei Ceaușescu

Pe lista amanţilor Elenei Ceauşescu s-a aflat şi Eftimie Iliescu, ilegalist comunist şi unchiul lui Ion Iliescu, dar iubirea dintre cei doi nu ar fi rezistat mult.

Elena s-a iubit şi cu un fizician, Ioan Ursu (foto dreapta), care era coordonator al programului nuclear al României, membru PCR şi ministru în guvernele comuniste.   Ioan Ursu era mâna dreaptă a Elenei Ceauşescu în domeniul cercetărilor ştiinţifice „savante”.

„La un moment dat în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, cred că prin 1968, a ajutat-o să se urce în elicopter şi nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”, mărturisea fostul aghiotant, Nicolae Stan, într-un interviu publicat în urmă cu câţiva ani, relatează adevarul.ro.

O iubire interzisă ar fi trăit Elena şi alături de generalul Victor Atanasie Stănculescu. Acesta era unul dintre oamenii de încredere ai lui Nicolae Ceauşescu şi preferatul Elenei. Stănculescu a negat, însă, orice legătură amoroasă cu soţia dictatorului.

Publicat: 17 Dec. 2019, 10:06 News
Pe aceeași temă